Kayıt Ol

Muhteşem Yüzyıl

Çevrimdışı Wanderer

• 1501
  • Rom: 28
  • Uzun günler ve hoş geceler dilerim.
    • Profili Görüntüle
    • Blog Sayfam - Yolsuz Yolcu
Ynt: Muhteşem Yüzyıl
« Yanıtla #60 : 10 Şubat 2011, 18:09:45 »
Abi olay tarihi olunca her şeyi önceden biliyoruz bir heyecanı kalmıyor ki :D

Şimdi döktürürdüm spoileri buraya ya... Neyse :D
May the force, be with you.

Çevrimdışı DarLy OpuS

• 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
« Yanıtla #61 : 10 Şubat 2011, 18:23:32 »
Ben sevmedim savaş esnasındaki atmosferi. Sanki, "Bu parayla bu kadar oluyor!" dermişçesine bir hava vardı. Spartacus'un kalitesinden fersah fersah uzak.

Çevrimdışı Finarfin

• **
  • 102
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #62 : 10 Şubat 2011, 18:30:55 »
Spartacus kalitesinde bir şey beklemek saçma olmaz mı sizce :) .Bu parayla bu kadar olayının olması oldukça doğal bir şey zaten.  :-\ Bahsettiğim şey kan efektlerini Spartacus e dövüş sahnelerinide gene oldukça aceleyle çekilen bir film olan 300 spartalı ya benzetmeye çalıştıkları.Ve nispeten andırması.Yani spartacus kalitesinde olduğunu söylemedim olmasıda çok zor zaten.Ama iyi bir başlangıç dizinin ilk savaş sahnesi için.

Çevrimdışı Fırtınakıran

• *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #63 : 10 Şubat 2011, 18:49:49 »
Spartacus kalitesinde bir şey beklemek saçma olmaz mı sizce :) .Bu parayla bu kadar olayının olması oldukça doğal bir şey zaten.

Böyle böyle gelişecek sonuçta görsel efektler. Benim beklediğimden iyi çıktı açıkçası. Belki bir Spartacus olamaz ama bu insanlar da uğraşarak bu konuda uzmanlaşıp, daha iyilerini yapacaklar.

Ben Caroline ile sevgili Hürrem Sultan'ı bayağı benzettim birbirlerine. Konuşmalar neredeyse aynı. Bakalım hangisi daha cadaloz. İlerleyen bölümlerde ne olacak acep.

Vallahi aynısını ben de düşünüyorum :D. Yanlış bilmiyorsam tarihte şöyle bir şey oluyor:
Spoiler: Göster
 Hürrem Sultan Mustafa'yı öldürtüyormuş daha sonraları.

Ancak bu diziye yansır mı bilemem.

Çevrimdışı Malkavian

• 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #64 : 10 Şubat 2011, 18:56:48 »
Çok pis spoiler var one göre!

Mahidevran Hürrem'in oğlunu öldürtüyor. Hürrem de Has odabaşı İbrahim'i öldürüp önündeki engeli kaldırıyor önce. Sonra da Mustafayı Sultan Süleyman'ın kendisine öldürtüyor. Ayrıca kitaba göre ki bazı kaynaklarda da bu böyle geçer tahta geçen Hürrem in oğlu Selim, sarışın ve renkli gözlü olan çocuk yani  aslında Sultan Süleyman'dan değil de Venedikli bir tüccardan olabilir. Burayı kitapta da muallak bırakmışlar

Çevrimdışı LegalMc

• 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #65 : 10 Şubat 2011, 19:11:25 »
Çok pis spoiler var one göre!

Mahidevran Hürrem'in oğlunu öldürtüyor. Hürrem de Has odabaşı İbrahim'i öldürüp önündeki engeli kaldırıyor önce. Sonra da Mustafayı Sultan Süleyman'ın kendisine öldürtüyor. Ayrıca kitaba göre ki bazı kaynaklarda da bu böyle geçer tahta geçen Hürrem in oğlu Selim, sarışın ve renkli gözlü olan çocuk yani  aslında Sultan Süleyman'dan değil de Venedikli bir tüccardan olabilir. Burayı kitapta da muallak bırakmışlar

Spoileer!
Mustafa babasından gizli kendi parasını falan bastırıyormuş, tahta çıkmanın planlarını yapıyormuş ayrıca.

Ve sarışın mavi gözlü dedin de, umarım Kıvanç Tatlıtuğ'u oynatmazlar.

Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.

Çevrimdışı Wanderer

• 1501
  • Rom: 28
  • Uzun günler ve hoş geceler dilerim.
    • Profili Görüntüle
    • Blog Sayfam - Yolsuz Yolcu
« Yanıtla #66 : 10 Şubat 2011, 19:12:21 »
Okuduğum başka bir kaynakta şöyleydi ki,
Hürrem'in oğlu 2. Selim başa geçiyor evet, ve Sultan Süleyman'ın, oğlunu öldürmesini de, Yavuz Sultan Selim'in babasına karşı gelmesine ve Fatih'in kardeşlerini öldürtmesine bağlıyorladı. Hani, ne ekersen onu biçersin, senin başına gelmezse torunlarının başına gelir, ilahi adalet filan diyorlardı.

Evet tarihi değil, birazcık daha felsefi bakıyordu olaya kitap.

Edit : Sağol Finarfin
May the force, be with you.

Çevrimdışı Hurin

• 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #67 : 10 Şubat 2011, 19:54:44 »
Bu diziyi seven kadar sevmeyen insanlarda var. Evet Hürrem'in kelime-i şehadeti Osmalıcası yarım yamalak olmasına rağmen şak diye söylemesi gibi bir çok mantık hatası ve tarihsel hatası da mevcut. Ancak bana göre bu dizinin en büyük yararı insanlar (araştırmasını bilenler) açıp okuyor tarihini öğreniyor. Şu an dizinin senaryosu kurgu dahi olsa, kişiler gerçek ve insanlar bu kişileri yani kendi tarihini öğreniyor. Çıkıp sokakta sorsan Osmanlı Devletinde kaç padişah var bilmez ama Harem meselesinde herkes profesör olur kendi bildiğince işkembeden sallar. Bir zamanlar çekilen Tarkan, Battal Gazi gibi filmler neden tekrar daha güzel çekilmesin. Biz kendini islamla bütünleşmiş gören Türkler nereden gelmişiz, neye inanırmış, hangi savaşları yapmış bunların yanında hangi bilimsel gelişmelerin, kültürel gelişmelerin yaşanmasına sebep olmuşuz. Keşke şu dizi gerçekten "Tarihi Diziler" konseptini bir patlatsa da sokaktaki insanlar geçmişini ve benliğini şu aptal kutusundan öğrenebilse.
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Çevrimdışı Finarfin

• **
  • 102
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #68 : 10 Şubat 2011, 20:12:22 »
............................

Bu arada bu konuyu bir çok kişi Hürrem isimli romandan öğrenmiş yada pekiştirmiş.Ama ben senaryoyu şu kitabada oldukça benzettim.Yokmu bu kitabı benden başka okuyan be :D

http://kitap.antoloji.com/padisahlarda-aglar-kanuni-kitabi/

Tabiki olaylar aynı olduğu için iki kitabada benzemesi gayet doğal ama kastettiğim kurgu daha ziyade.

Çevrimdışı Elijah

• 627
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #69 : 11 Şubat 2011, 03:27:23 »
Benim bilgilerim de şöyle:

Mustafa'nın ölümünde hem Hürrem'in, hem de Mustafa'nın payı var. Dizide de gördüğümüz gibi Mustafa daha çocuk yaşta otoriter bir tavır sergiliyor. Ki büyüyünce de LegalMc'nin dediği gibi para bastırmış, ordusunu toplamış. Anlayacağınız kaşınmış, Hürrem de Süleyman'ı doldurmuş.
Planemo Syndrome

Çevrimdışı aisya

• *
  • 12
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #70 : 04 Mart 2011, 20:33:53 »
benim bir yakınım tarihçi olunca ve filmde sürekli cariyeler görünmeye başlayınca artık izlemiyorum.
sen ne kadar söylersen söyle, sözlerin karşındakinin anladığı ile sınırlıdır

Çevrimdışı Legend

• 590
  • Rom: 18
  • I write because your wrong
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #71 : 04 Mart 2011, 21:00:53 »
İzlememek serbest ama anlamadığım insanlar bunun bir kurgu olduğunu kabul etmiyor...Tarihiyse gerçektir diyor...Saçmalık,tarihi kurgu olamaz mı?Hele bizim tarihimiz olunca.İnsanlar bu gerçektir önyargısı ile hareket edip yanlış sonuçlara varıyor.Diziyi savunmaya çalışmıyorum.Diziye yaptığınız muhalefet yanlış demeye çalışıyorum.

Çevrimdışı Raisor

• 793
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #72 : 26 Mart 2011, 15:30:25 »
   Olay şu ki, evet bazı gerçekler saptırılmış. Evet; havai fişek olayı saçmaydı. Ama şöyle bir durum var; Bu bir dizi. Belgesel değil. Yani Tarihe uygun olmak zorunda değil. Nasıl ki fantastik bir kitabın tarihe uygun yazılması gerekmez, aynı şekilde bir dizi de tarihe uygun olmak zorunda değildir. Eğer bu dizi sırf tarihe uygun değildir diye diziyi izlemek sinirinizi bozuyorsa, benim yaptığımı yapın ve izlemeyin olsun bitsin.
   Dizinin senaristi; zaten yaptığı açıklamalarda filmin tarihe uygun olmadığını belirtmiş. Evde oturup dizi seyretmeye meraklı ev kadınları entrikadan hoşlanır. Filmin senaryosu da bu yüzden entrika yüklü, daha çok ev hanımlarına yönelik olmuştur.
Vahşet her yanda ulu orta sergilenirken,

Sevişmek için saklanmak zorunda kaldığımız bir Dünyada yaşıyoruz.

-John Lennon.

Çevrimdışı Legend

• 590
  • Rom: 18
  • I write because your wrong
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #73 : 26 Mart 2011, 15:39:08 »
Raisor'a katılıyorum.Aşk-ı Memnu'yla başlayan entrikalı aşk hikayesi akımının devamıdır;Muhteşem Yüzyıl.Ha Yalı,Ha Saray yani .Biraz Tudors,biraz tarih derken ortaya bu çıkıyor.İzleyen kitlenin istediği de bu zaten.Bu diziyi belgesel gözüyle izlemek olayı çok başka boyutlara taşıyor.-Derin İmp.'a özenerek(Orkun Uçar,Saygın Ersin)- şu sözle bitiriyorum;Bu dizi,tarih dizisi deildir,belgesel de değildir.Sadece Tudors soslu,biraz tarih çeşnili entrikalı aşk yemeğidir...

Çevrimdışı Malkavian

• 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #74 : 28 Mart 2011, 09:21:09 »
Yine başladık... :-\