The Shawshank Redemption'ın yazarından, bir korku dizisi...Çizgi romanlardan ekranlara taşıma geleneğinin son ürünü The Walking Dead, özellikle Altın Küre adaylığıyla beraber adını duyurdu. Cnbc-e bangır bangır reklamlarını gösterince, gümbür gümbür bir dizi bekliyordum fakat 6 bölümlük tek sezon bir dizi olduğunu duyunca şaşırdım. Dizi bitmiş değil, çekilmeye devam edecek fakat 6 bölümlük bir sezon, bana garip geldi.
Şimdilik 2 bölüm izledim. Fazla klişe olaylar, sahneler ve karakterler taşısa da hakkında olumlu yorumlar da çok. Bu klasik zombi teması, hele hele neredeyse 28 Gün Sonra'nın kopyası bir dizi olması, biraz can sıksa da önümüzdeki bölümlere bakacağız.
Dizinin ana karakteri bir polis memuru. Fazla klişe bir şekilde, hastanede gözünü zombiler tarafından istila edilmiş bir dünyaya açıyor. Dünya üzerinde yaşayan tek insan o değil tabi ki, farklı farklı, gerek topluluk olarak gerek bireysel, kurtulanlar ve çabalayanlar var. Şimdilik karakterin yegane amacı, karısı ve oğlunu bulmak.
Ha unutmadan ekleyeyim, çizgi romanı daha iyi diyorlar.