imageshack ile beraber pek çok resim paylaşım sitesi bu uygulamaya geçmek üzere, onlar sadece öncüler. Yeterince aktif kullanıcısı olan her kurum kritik bir zamanlama ile daha fazla para kazanabilmenin kapısını açma hakkına sahip. Ancak insanların genel tepkilerinden anladığım kadarı ile olayı yumuşak bir geçiş yapmak yerine biraz sert gerçekleştirmişler. 2 amaçları var:
1- üye olan insanların mail adreslerine reklamlar yollayabilmek, üye sayısını arttırmak en verimli senaryo için şart.
2- siteye üye olmak için değilse bile giren insan sayısını arttırmak ve yine reklam clicklerinden para kazanabilmek. İnternetin her köşesinde bir imageshack kurbağası var artık(o kurbağaların yerini üç vakte kadar çeşitli reklamların ve add'lerin dolduracağını hayal ediniz)
Size önerim blogger, wordpress (özellikle wordpress), etc gibi bir blog paylaşım sitesinden bedava site açmanız ve 2.5gb'dan başlayan kişisel ve özgürce kullanabileceğiniz alanınız ile her yere gönlünüzce kısıtlama olmaksızın resim paylaşabilmeniz. Ben uzun zamandır bu metodu uyguluyorum ve hiç aksaklık yaşamadım.