Obama ve Örümcek Adam El Ele!

Çizgi roman aşığı, Spider Man fanatiği Obama, “Spider Man” (Örümcek Adam) dergisinin son sayısına kapak oldu. 14 Ocak’ta piyasaya çıkacak olan derginin satış rekoru kırması bekleniyor.

ABD’de 20 Ocak’ta başkanlık görevini devralmaya hazırlanan Barack Obama, Marvel Comics tarafından yayınlanan çizgi roman ‘Örümcek Adam’ın son sayısında bir çizgi kahraman olarak yer aldı. Örümcek Adam son macerasında, 20 Ocak’ta düzenlenecek ABD başkanlığının devir teslim töreni öncesindeki bir komployu önleyerek Obama’nın başkanlığını kurtarıyor. Marvel Comics’in son sayısı, küçük bir çocukken Örümcek Adam çizgi romanlarını biriktirdiği bilinen yeni ABD başkanı için bir jest olacak.

Bu özel sayıdaki hikaye, Örümcek Adam’ın alternatif kişiliği Peter Parker’ın, Obama’nın yemin töreninde fotoğraf çekerken birbirine tıpatıp benzeyen Obama olduğunu fark etmesiyle başlıyor. Kısa süre içinde ABD’nin başkanı olacak kişinin Örümcek Adam’a ihtiyacı olacağına kanaat getiren Parker, basketbol oynayarak gerçek Obama’nın kim olduğunu ortaya çıkarıyor. Kötü basketbol oynayan Obama taklidi ise Örümcek Adam’ın yumruklarına hedef oluyor. Bu durumun ardından Obama, tıpkı basketbolcuların yaptığı gibi yumruk tokuşturarak Örümcek Adam’a teşekkür ediyor: “Sağol ortak!”