Çapulcu Dönemiyle ilgili Yeni Bir Açıklama

Rowling, sitesinde yazdığı kartların içeriğiyle ilgili bilgi verdi.

Birkaç yazar birkaç ay önce beni Waterstones tarafından 10 Haziran’da yapılan, bütün gelirleri yazarların kuruluşu İngiliz PEN’e ve Dyslexia Society’e giden bir açık artırma için el yazısı kartlar yazmam için davet etti.

Birkaç değişik fikirden sonra, Harry Potter serisinin tanıtım metninden kısa(benim için!) bir parça yazmaya karar verdim. Yaklaşık 800 kelime uzunluğunda ve olaylar Harry’nin doğumundan yaklaşık 3 yıl öncesinde geçiyor.

Kötü bir şeye tekrar bağlanıyormuşum gibi hissetmeme rağmen, oturup yazmaya başlar başlamaz kelimeler kalemimden korkutucu bir kolaylıkla döküldü. Bir tanıtım metni üstünde çalışmıyorum. Gerçekten kartın altına da açıkça yazdım. Ben sadece gerçekten değerli iki yardım kurumuna para kazandırmanın en iyi yolunun bu olduğunu düşündüm.

Açık artırmada bulunamayacak Harry Potter fanlarına iyi haber; ağustos ayında kısa hikâyenin kopyalarını satın alarak okuyabileceksiniz. ( Doris Lessing, Margaret Atwood, Tom Stoppard, Irvine Welsh, Sebastian Faulks, Axel Scheffler, Lauren Child, Nick Hornby, Neil Gaiman, Lisa Appignanesi, Richard Ford ve Michael Rosen’ın şaşırtıcı bağışlarıyla) Bu kitaptan elde edilen gelirler de yardım kuruluşlarına gidecek.