“Harakiri” İkinci Sayısını Göremedi!

harakiri yasak

Geçtiğimiz günlerde ilk sayısıyla gündeme gelen Harakiri dergisi, ÇROP sitesinin kurucularından Ümit Kireççi‘nin yaptığı habere göre kapandı.

Dergiye gelen iki ceza, avukat parası, siyah poşete koyulma kararından sonra çıkan sorunlar derken, maddi olarak işin altından kalkamayan dergi iflas etti.

Bakın Ümit Kireççi konu hakkında ne yazmış:

Ve “Harakiri” Kapandı!

Bana bugün ulaşan bilgilere göre ülkemiz çizgisini yurt dışında başarıyla temsil eden başarılı çizgi roman çizeri Kutlukhan Perker yönetimindeki HARAKİRİ iflas etti!

1. sayısında gayri ahlaki şeyler (!) bulunan dergi “muzır kurulunca” poşete girmeye sevk edilmiş. Ancak bu arada ciddi ve yüklü de bir para cezası almış dergi. Bu poşete girme kararı kendilerine tebliğ edildiğinde de 2. sayı dağıtım kanalıyla ülkenin her yanına dağılmaya başlanmış. Bu şekilde poşete girememiş dergiye bir ikinci ceza kesilmiş. Dillerde dolanan rakam 100 bin TL’yi buluyor. Mahkeme masrafları, avukat ücretleri v.s. de buna ekleniyor…

Özetle Harakiri mizah dergisi 2. sayısında iflas etmiş bulunuyor.

Kutlukhan Perker ve ekibi çizgi romanımızı (!) yine yurt dışında temsil etmeye devam mı edecek yoksa inatla “sanat nedir”i mi anlatmaya çalışacak buralarda bilinmez ya geçmiş olsun… Haydi hayırlısı!
Ümit Kireççi

Böylece bir dergi daha, tabiri caizse gün yüzü göremeden kepenklerini kapatmak zorunda kaldı. Umuyoruz bu durum benzer farklı dergilerin başına gelmez.