“Anadolu Korku Öyküleri” 2. Cildiyle Karşımızda

anadolu korku oykuleri 2 top

Bundan 7. yıl önce, 6 genç yazarın kaleme aldığı ve Giovanni Scognamillo önsözüyle yayınladıkları Anadolu Korku Öyküleri kitabı, yeni öykülerle, 2. defa karşımızda.

anadolu korku oykuleri 2Çocukluğumuzdan anımsadığımız korku sahneleri vardır. Ya bir kitapta okuyup gözümüzde canlandırmış ya da bir filmde seyredip zihnimize kazımışızdır. Bizi etkilemiştir; karanlık korkumuzu, yalnızlık korkumuzu besleyip büyütmüştür. Yıllar sonra da anımsarız: Belki tek karelik patlayıp sönen bir flaş; belki keskin tiz bir çığlık olarak katılır gündelik yaşamımıza. Dolunay geceleri, kurt adam dişleri, vampir gözleri malzeme oluşturur kâbuslarımıza.

Yine de çok “tanıdık” değildir bu “korku”. Kurgusunda, tınısında, renginde, kokusunda, sesinde, nefesinde bir yabancılık, bir uzaklık vardır. Benliğimize katmayız, iliklerimize işlemez, küçümseyebiliriz onu; hatta dalga geçebiliriz bu korkuyla. Çünkü “bizden” değildir; yolumuza çıkmayacaktır, başımıza gelmeyecektir…

, , , , , ve ’in kaleme aldıkları öykülerden oluşan bu ikinci cilt raflardaki yerini almaya başlamışken İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı, Bilgi Yayınevi standından da temin edilebilir. Ayrıca 5 Kasım 2013 Salı günü saat 14:00’da yine aynı yerde imza günü düzenlenecektir. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Kapak görselini, ilk ciltte de olduğu gibi Engin Deniz Erbaş hazırladı. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.