Doktor’un Zamanı Geldi!

doctorwho 2014 top

BBC’nin sevilen dizilerinden Doctor Who, 25 Aralık’taki yılbaşı özel bölümü “The Time of the Doctor” ile dört yıldır beraber evreni dolaştığımız 11. Doktor Matt Smith’e veda etmeye ve 12. Doktor Peter Capaldi’ye merhaba demeye hazırlanıyor.

Afiş
Afiş

Steven Moffat’ın yazdığı ve Jamie Payne’in yönettiği özel bölüm “The Time of the Doctor” için dizinin hayranları uzun süredir sabırsızlıkla bekliyor. 11’in gideceği ve yeni Doktor’u ilk kez adam akıllı göreceğimiz bu bölüm dizinin tarihi için de oldukça önemli, çünkü Matt Smith’in Doktor olarak kariyeri bu bölümle sona eriyor. 12. Doktor Peter Capaldi bu bölümle birlikte diziye katılacak ve 8. Sezon boyunca yeni Doktor’la beraber gezegen gezegen dolaşacağız.

Yeni Doktor’u ilk kez görmeyeceğiz aslında, 23 Kasım’da yayımlanan 50. Yıl özel bölümü “The Day of the Doctor”un bir sahnesinde Peter Capaldi’yi şöyle uzaktan da olsa görme şansımız oldu. O küçük sahneyle bile çoğu hayran yeni Doktor’a ısındı, ki bunlardan biri de bizim ekipten.* Matt Smith’in, 11’in gidişine üzülsek de yeni Doktor’un eskisini aratmayacağını umarak 25 Aralık’ı beklemeye devam ediyoruz.

doctorwho 2014 middle

Peki bu özel bölümde neler olacak? Trailer’lardan gördüğümüz kadarıyla Cybermen, Dalekler, Silence, Weeping Angels(Ağlayan Melekler, siz bakınca taşa dönüşenler hani), the Church(Başsız keşişleri hatırladınız mı?) hepsi burada! Tüm bu meşhur düşmanlar, Doktor’un geçmişinden gelen bazı karakterler ve Doktor’la Clara Trenzalore’da toplanmışlar. Bu kadar heyecana yürek dayanmaz, yapılır mı bu be Moffat?! 50. Yıl özel bölümünde Moffat’ın olayları toparlama ve aslında ana kurguyu değiştirmeden Doktor’u değiştirebilme yeteneğine hayran kalmıştık, bu bölümde bizi nasıl sürprizler beklediğini düşünmek bile heyecan verici.

Bakalım mavi derili dostumuz Dorium Maldovar’ın kehanette söylediği gibi ilk soru, evrenin en eski sorusu, asla cevaplanmaması gereken ve göz önünde saklı olan soru sorulduğunda sessizlik çökecek mi?

Exclusive Extended Trailer

Trailer

Teaser Trailer