İTEF’te FABİSAD Etkinlikleri

itef 2014

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali kapsamında FABİSAD’ın katkılarıyla hazırlanan Fantastik Tarihimiz etkinliğini iki gün önce duyurmuştuk hatırlarsanız. Şimdi gelin festivalin diğer etkinliklerine göz atalım.

7 Mayıs Çarşamba

Panel: Biz Nelerden Korkarız?

Moderatörlüğünü Gölge Öykü Dergisi ve Kan Güncesi Alt-Kültür portalının kurucusu, Anadolu Korku Öyküleri’ni yayına hazırlayan yazar Galip Dursun’un üstlendiği etkinlik, yaşadığımız coğrafyaya özgü korkuları masaya yatıracak. 2010 yılında Sydney’de Yılın En İyi Lovecraftvari Filmi Ödülü’nü alan genç kuşak yönetmenlerden Can Evrenol, Deliliği Beklerken adlı romanında gerilim ve fantastiği bir arada yaşatan Onat Bahadır ve ritüellerden inançlara her yönüyle vampirleri araştırdığı Vampirin Kültür Tarihi adlı kitabı ile ikona dönüşen vampirlerin bilinmeyen yönlerini gün ışığına çıkaran akademisyen Gülay Er Pasin de konuşmacı olarak katılacak.

Konuşmacılar: Can Evrenol, Gülay Er Pasin, Onat Bahadır

Moderatör: Galip Dursun

Mekan: Atatürk Kitaplığı

Saat: 18.00-19.00

8 Mayıs Perşembe

Panel: Kabus Toplum Tarifleri

Geçmiş, gelecek ya da şimdiki zaman hangisi umut veriyor, hangisi daha karanlık görünüyor? Distopyalar Mülksüzler’den Bin Dokuz Yüz Seksen Dört’e, Cesur Yeni Dünya’dan Fahrenheit 451’e, Biz’den Sineklerin Tanrısı’na bir yandan içinde üretildikleri toplumu aynalayan, bir yandan karanlık gelecekler konusunda uyaran anlatılar.

Türkiye’de bilimkurgu, fantastik ve korku edebiyatı alanında eserler veren yazarların distopyayı ele aldığı etkinlik, Kabus Toplum Tarifleri başlığı altında tartışılacak. Konuşmacılar ise sırasıyla: Kara ütopya türündeki ilk romanı Cennetin Kalıntıları ile tanıdığımız Levent Şenyürek ve anti kahramanların yaratıcısı Hakan Bıçakcı. Moderatörlüğü ise sinema yazarı ve çevirmen Kutlukhan Kutlu üsteniyor.

Konuşmacılar: Hakan Bıçakçı, Levent Şenyürek

Moderatör: Kutlukhan Kutlu

Mekan: KargArt

Saat: 18.30-19.30

8 Mayıs Perşembe

Panel: Yerli Fantazyada Yeni Sesler

Perg Efsaneleri serisiyle birçok dile çevrilen, Türk fantastik edebiyatının önde gelen isimleri arasında yer alan Barış Müstecaplıoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği etkinlikte, geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen GİO Ödülleri’nde seçilmiş öykülerin genç yazarları konuşmacı olarak karşımıza çıkacak. Gülbike Berkkam, Nihan Sayın ve Belma Fırat yazma deneyimleri ve önlerinde uzanan yazarlık kariyerleri ile ilgili beklentilerini paylaşıyorlar. Bu etkinlik hem fantastik, bilimkurgu ve korku alanındaki yeni solukları okuyucularla buluşturuyor hem de bu türde yazmak isteyen yazar adaylarına yayınlanma süreçleri hakkında fikir veriyor.

Konuşmacılar: Belma Fırat, Gülbike Berkkam, Nihan Sayın

Moderatör: Barış Müstecaplıoğlu

Mekan: KargArt

Saat: 19.30-20.30

Son olarak etkinlikte yerlerin sınırlı olduğunu belirtelim. LCV için info@itef.com.tr adresine ulaşabilirsiniz.