Boş Balon Dergisi 2. Sayısı TÜYAP’ta! İçinde Biz De Varız

bos balon

3 ayda bir yayımlanan ve geçtiğimiz aylarda ilk sayısıyla bizlerle buluşan BOŞ BALON Çizgi Roman Araştırma Dergisi’nde sıra 2.sayıda!

Ümit Kireççi’nin ülkemizdeki çizgi roman araştırmalarına olan eksikliği gidermek için açtığı bu yolda, ona Mehmet Kaan Sevinç, Çetin San ve Aşkın Güngör eşlik ediyor. Ama bitmiyor! Çünkü isteyen herkesi de dergilerine konuk olmaya bekliyorlar. Detaylarına daha sonra değineceğiz.

2. sayının en büyük sürprizi, TÜYAP Kitap Fuarı’na da yetişmiş olması. Çizgi roman yayıncılarının stantlarında bizleri bekliyor yeni sayı. Yeni sayının kapağındaysa Tolga Güngör’ün çizdiği Acıların Davşanı Cevat yer alıyor. Maceralarını dergiden takip edebilirsiniz.

Şimdi gelelim Kayıp Rıhtım ahalisine.

Boş Balon’un bu yeni sayısına iki yazarımız konuk oldu. Sitemizin yönetici ve editörlerinden Hazal Çamur, ülkemizde çizgi roman okurlarına olan bakışı yaşanmış örneklerle sunarken, bir yandan da toplumun sıradan bir bireyi yetişkinliğe götüren yolundaki tutarsızlığa değiniyor. Böylece, Hobi Olarak Yine “Süper” Olursun eleştirel yazısı yeni sayının en başında karşımıza çıkıyor. Sonrasında yazar, çevirmen ve editör, aynı zamanda sitemiz editörlerinden M. İhsan Tatari çok eski bir dostu hatırlatıyor bizlere. Kahraman Ozan Hügo ve Diğer Doğan Kardeş ÇR’leri yazısıyla 80’lerin çocuklarına büyük bir nostalji yaşatmaya hazırlanıyor. Onu da kapanışta görüyorsunuz demek isterdik, ancak maalesef öyle değil. Olsun, sona biraz yakın bir yerde.

Dergiyi okudunuz ve sevdiniz diyelim. Peki siz nasıl katılabilirsiniz? Hemen aşağıda derginin verdiği bilgileri paylaşalım.

“Neden Çizgi Roman Okuyorum? Çünkü…”

Çünküsü eminiz her okur için farklıdır ve yine biliyoruz ki her okur neden çizgi roman okuduğunu, insanların neden çizgi roman okuması gerektiğini anlatmaya can atıyordur.

Bu sorunun yanıtını 1 sayfa A4’ü geçmeyecekşekilde, Arial fontu 12 punto kullanarak bosbalondergi@gmail.com adresine gönderin, BOŞ BALON Çizgi Roman Araştırma Dergisi’nde imzanızla yayınlansın!

bos balon kapakAma önce dergiye ulaşmak gerek, değil mi? Bu dergiye TÜYAP dışında nasıl ulaşabileceğinizin bilgisi hemen aşağıda, tüm satış noktalarıyla belirtilmiş durumda.

İSTANBUL

Büyülü Dükkan
Neşet Ömer Sk. 3/1, 34710 Kadıköy / İstanbul
(0216) 345 1406

GEREKLİ ŞEYLER
Moda cad 33 34710 Kadıköy İstanbul
0 (216) 336 39 41

Özer Sahaf (Çizgi Düşler Yayıncılık)
NESET ÖMER SOKAK KADİKÖY, İstanbul
0535 558 8836

Arkabahçe Çizgi Roman Dükkanı
Büyük Beşiktaş Çarşısı
Sinanpaşa Mah. Ortabahçe Cad. 10/1 – 27 ve 28 no’lu dükkan
34353 İstanbul
(0212) 327 4613

Marmara Çizgi
Halilbey Pasajı Akkavak sok. No 19/16 veya
Valikonağı cad. 40/16 Nişantaşı İstanbul
0 212 240 29 35

İZMİR

Baykuş Comics Home
1734 Sk. No.13 Karşıyaka / İZMİR / TÜRKİYE
Tel / Fax : +90 232 369 7499

Arkabahçe Çizgi Roman Dükkanı
1389sok. No:14/A Alsancak /İZMİR

BOŞ BALON Çizgi Roman Araştırma Dergisine böyle bir eksikliği tespit ettikleri gibi, kayıtsız kalmayıp gidermek adına gösterdikleri çabalardan ötürü tebrik ederiz. Başarılarının ve yayın hayatlarının devamını dilerken, bu sayıda yer alan arkadaşlarımıza da katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

BOŞ BALON, adının aksine hiç de boş durmayacak gibi görünüyor.

bos balon 2 kapak