Arkabahçe Çıtayı Yükseltiyor!

arka-bahce-haber

Arkabahçe Yayıncılık çok sevilen iki çizgi-roman serisini hızla dilimize kazandırmaya ve bizlerle buluşturmaya devam ediyor!

Bunlardan ilki hiç şüphesiz hem en iyi hikaye hem de çizim dalında dünya çizgi roman piyasasında çok önemli bir yere sahip olan Fables (Masallar) serisinin ikinci cildi: Hayvan Çiftliği.

masallar-fables-cilt-2-hayvan-ciftligiYurtdışında çıkalı uzun bir süre olsa da Arkabahçe Yayıncılık geçtiğimiz aylarda bu önemli seriyi dilimize kazandırarak sonunda bizi hayallerimize kavuşturmuştu. Türk çizgi-roman okuyucularına verilebilecek en güzel hediyelerden biri bu olsa gerek. Bizi fazla bekletmeden ikinci cildi çıkarmaları da beni inanılmaz mutlu etti, ne diyeyim. İlk cildin çevirisi her ne kadar güzel olsa da umuyoruz ki aynı hataları tekrar etmemişlerdir.

Şimdi gelin, hep beraber arka kapak yazısına bir göz atalım:

Masallar ile başladı hayal kurmalarımız. Güzel prenses, yakışıklı prens, kötü kraliçe, hain kurt vs. vs… Masallar yüzünden inandık hep iyi sonlara… Belki de o yüzden hâlâ “niye olmasın demelerimiz”.

Düşman tarafından Anadiyarlar’dan sürüldüklerinden beri, insan olmayan Masallar çiftlikte yaşamlarını sürdürüyorlar. New York’un kuzeyinde bulunan bu devasa mülk, onları, sıradanların dünyasındaki meraklı gözlerden koruyor. Fakat şimdi; yüzlerce yıldır süren bu tecritin ardından, Goldilocks ve Üç Küçük Domuzcuk’un kışkırtıcı söylemleri ile körüklenen devrim, çiftliği kasıp kavuruyor. Pamuk Prenses ve kız kardeşi Gül Kırmızı, Anadiyarlar’ı kurtarmak için yaptıkları planları öğrendiğinde onları ne pahasına olursa olsun susturmaya hazır çiftlik komiserleri ile karşı karşıya geliyorlar!

Yaratıcı yazar Bill Willingham’ın övgü ile karşılanan çizgi roman serisi MASALLAR’ın ikinci macerasını bir araya getiren HAYVAN ÇİFTLİĞİ, çizer Mark Buckingham ve çinici Steve Leialoha’nın muazzam çizgilerini içeriyor. Ayrıca Willingham, Buckingham ve kapak çizeri James Jean’in ön hazırlık aşamasındaki taslak çizimlerinin yer aldığı özel eskiz defteri bölümünü de bu ciltte bulacaksınız.

Arkabahçe sadece Fables ile de kalmıyor, Daredevil‘ın 3. cildi ‘Ayaktakımı‘nı da aynı zamanda raflara sürüyor! Özellikle en güzel bölümlerini yayınladıklarını söyleyen Arkabahçe, Daredevil‘ı pek bir seviyor. Kimliği açığa çıkan Daredevil’ı neler bekliyor, siz de merak etmiyor musunuz?

daredevil-3-ayaktakimiYakın zamanda başlayacak TV dizisi öncesinde DAREDEVIL en iyi maceraları ile raflarda. Matt Murdock, gizli kimliği ortaya çıktıktan sonra ifşa olmasının yarattığı sorunlarla ve hukuki sonuçlarla yüzleşmek zorunda kalıyor. Ama ufukta yeni bir aşk olduğundan ve Daredevil’ın en tehlikeli düşmanlarından biri Kingpin’in başıboş kalmış suç bölgesinde hak iddia etmek için döndüğünden Matt Murdock’ın bu sorunlarla baş edecek fazla zamanı kalmıyor.

Her iki cilt de geçtiğimiz hafta piyasaya sürüldü ve okunmak için sadece kendilerine ulaşmanızı bekliyorlar. Arkabahçe Yayıncılık‘a bizleri böylesine güzel serilerle buluşturdukları için bir kez daha teşekkürler.