Çizgi Düşler’den Bu Ayın İncileri

cizgi-dusler

Scalped ve 100 Kurşun adlı iki, kelimenin tam anlamıyla ‘şahane‘ birer eserle gönüllerde taht kuran Çizgi Düşler, bu ay da Orfani ile kalbimizi çalıyor!

Orfani 2013’te yayımlanmaya başlamış, Roberto Recchioni tarafından yazılan ve Emiliano Mammucari tarafından çizgilerle döşenen bir seri. Recchioni‘yi Dylan Dog ve Billy the Kid‘den hatırlayanlarınız olacaktır. Türkçeye ise uzun süre boyunca Conan ve Nathan Never çizgi romanlarını dilimize kazandırmış olan Kozan Demircan çeviriyor. İlk sayısı şu anda çıkmış bulunmakta. Gelin tanıtım bültenine bir göz atalım;

Zifiri Karanlık Bir Gelecek…orfani

Ama İnsanoğlu İçin Umutlar Tükenmedi…

Dünyadışı yaratıkların sürüklediği akla hayale sığmayan korkuçlukta bir savaşın yetim bıraktığı çaresiz gençler. Yeterince eğitildiklerinde birer kahraman dönüşebilirler mi? İnsanoğlu bir gün gelip de kurtuluşunu bu yetimlerde arayabilir mi?

Keyifli okumalar…

 

Aynı zamanda 100 Kurşun‘un 3. cildi ve Y: Son Erkek‘in de 8. cildi çıkmış durumda. Gerisi özellikle Scalped‘ın ve diğer serilerin başına deyip bir de bunların tanıtım bültenlerine bakalım;

Y: Son Erkek Cilt 8 – Kimono Ejderhaları

Küresel çaptaki bir salgın, yeryüzündeki bütük erkek memelileri öldürdükten yaklaşık 4 yıl sonra, olayın iki istisnası Yorick Brown ve maymunu Ampersand kendilerini Japonya’da bulurlar. Ampersand’i kaçıran eli kılıçlı bir paralı askeri takip eden Yorick ve yoldaşları (hükümet ajanı 355 ve biyokimyager Dr Allison Mann) onu, erkeklerin kaybını kültürlerinde Japon tarzında kabul eden Yükselen Güneş ülkesine kadar takip etmişlerdir.

Bedeni insanlığın kurtuluşunun anahtarını barındırma ihtimali olan eson erkekvcil hayvanını geri almak isteyen Yorick ve 355, Tokyo’ya gitmek için Yakuza kalıntılarından ve küçük dişi gangsterlerdn oluşan karmaşık bir labirentten ilerlemek zorunda kalırlar. Bu sırada Drç Mann ve yeni kız arkadaşı da tatsız bir aile toplantısı için doktorun evine doğru yol almaktadırlar. Beklediklerinden çok daha düşmanca geçen bir buluşmaya rağmen sonuç olarak şaşırtıcı bir keşif yapılır: Cins kırımına neyin -ya da kimin-sebep olduğunu ortaya çıkarma yolundaki son ve ağır basan gizemin üzerindeki perde aralanır!

Bu ciltte Brian K. Vaughan ile PiaGuerra tarafından yaratılan ve çok beğenilen Vertigo serisi Y: Son Erkek’in #43-48 arasındaki sayıları bir araya getirilmiştir. Bu toplamada aynı zamanda serinin gediklileri Goran Sudzuka ve JoseMarzan, Jr’ın da çizimleri bulunmaktadır.

100 Kurşun Cilt 3 – Baba Emaneti

“100 Kurşun muhtemelen bu maceranın yıllardır ortaya çıkardığı en güzel ekip işi.” Jim Lee, önsözünden.

“İnanılmaz çizgiler ve aşırı iyi hikayeler-intikam göze hiç bu kadar güzel gelmemişti.”
-Transworld Stance-

Yaşamak Can Yakar…sonra da ölürsün. Ya da en azından birileri ölür. Ama 100 KURŞUN’un karanlık dünyasına girdiyseniz muhtemelen bir ton adam ölecektir. Loop adındaki genç adam işte bunu öğrenmek üzere. Elinde bir tabanca, cebinde izi sürülemeyen 100 mermilik cephaneyle ve elbette gizemli Ajan Graves’in katkılarıyla Louis “loop” Hughes, daha önce hiç görmediği babasıyla tanışmak ve yeraltı dünyası gerçeğini birinci elden deneyimlemek üzere. Yaşayacakları ise hayal edemeyeceği kadar feci şeyler olacak.