Bir JBC Geliyor Bu Yana!

jbc yeni

JBC Yayıncılık orta kulvardan şaha kalkmış bir tay gibi geliyor!

Killustraded ile bizi heyecanlandırdıklarında asıl üstünde çalıştıkları işleri unutmuş olmalıyız ki JBC bize çıkacak ciltleri hatırlattığında büyük bir şok yaşadık. Önümüzdeki günlerde çıkacak ciltler hepimizin cebini boşaltacak cinsten. Gelin bir göz atalım.

Batman fanları tarafından ilk göze çarpan şey Kara Şövalye Dönüyor cildi oluyor. Karanlık bir yakın gelecekte geçen hikayede yaşlı, Şövalyelikten emekli olmuş Bruce Wayne’in emekli maaşının Gotham’ın serserilerince gasp edilmesi sonrası rozetini takıp polisliğe geri dönüşünü okuyacağız. Büyük bir çoğunlukla, yazılıp çizilmiş en iyi Batman hikayesi olarak kabul edilen bu çizgi roman daha önce de ülkemizde Arka Bahçe Yayıncılık tarafından basılmıştı. JBC’nin önceki çizgi romanlarını ele alarak daha kaliteli bir baskıda geleceği şüphesiz görünüyor. Kapak da çok daha hoş olmuş.

Öldüren Şaka da uzun süredir beklenen hikayelerden biri. Yine daha önce Türkçe’ye çevrilen kitap Baykuş Kitap’tan çıkmıştı. 2008’de tekrar renklendirilen orijinal baskının mı yoksa daha önceki baskılardan biri mi olacağı bilinmiyor. Ancak JBC’nin yayınladığı resimde tam olarak görünmese de kapakta ’GÜLÜMSE’ yazısının sonunda bir ünlem var gibi. Buradan yeni renklendirilmiş baskı olduğu anlamını çıkartabiliriz. Tabii ki bir yazım hatası da olabilir. Merakla beklediğimiz bu eserde yine Batman ve Joker karşı karşıya. Joker’in deliliğinin nerelere indiğini gördüğümüz hikayede büyük bir psikolojik çatışma okuyacağız.

Uzun zamandır beklediğimiz, Türkçedeki en iyi serilerden olan New 52’nin devamı, Ailenin Ölümü’ne de nihayet birkaç hafta sonra kavuşacağız! Keşke Joker maskeli CE şeklinde satışa çıksa. Ancak ne yazık ki ülkemiz, çizgi romanlar adına güzel günler geçirse de, daha o noktalara ulaşamadı. Bu hikayede Joker’in ’yüzünün’ her kıvrımına tanıklık edeceğiz.

Detective Comics’in İmparator Penguen’i ile buluşmamız da yakındır. Batman’in en ölümcül düşmanlarından Penguen’in yanı sıra Poison Ivy ve Clayface ile de karşılaşacağız. Ailenin Ölümü’nden de bir bölüm içeren hikaye sonunda etkileyici olacak gibi.

Hep Batman konuştuk değil mi? JBC bu sefer Batman’den farklı şeyler de yayınlıyor. Bunlardan şüphesiz en ilginci Amerikan Vampiri oldu. Yazarlar kısmında Scott Snyder’dan ziyade alışık olmadığımız bir isim takılıyor gözümüze; Stephen King! Okuyabileceğiniz en iyi vampir hikayelerinden biri olan bu seri için, Yigilante Kocagöz’ün Öteki Sinema’da yazdığı şahane incelemeden alıntı yapalım:

american-vampire

Vampirli hikayelerin doğası bir yerde ucuz aşk hikayelerine bağlanmaya mahkum. En çok da vampir hikayesi yazmak için sırf çekici gözüksün alakasız mitlerin şuursuzca kullanan yazarlara sinir olurum (Vampir hikayesi yazacak genç yazarlara tavsiyem: Sakın hikayenizde “gümüş” kullanmayın. Gümüş kurtadamlar içindir). Buna rağmen Vertigo’nun 2010’da yayınlamaya başladığı genç seri American Vampire’a adeta vurulmuş vaziyetteyim. Gerek estetik, gerekse hikaye açısından bu kadar doyurucu ve sürükleyici bir vampir serisi gerçekten çok nadir raflarımızı ziyaret ediyor. Sonunda altı yüz yaşında hala ergenlikten kurtulamamış gecenin efendileri dışında birilerini tanımak gayet keyif verici.

Stephen King’in yazdığı ilk bölüm Kovboy teması içeriyor. Kahramanımızın nasıl vampire dönüşüp intikam arayışı ile onlarca yıl neler yaptığını göreceğiz. Western ile başlayan hikayemiz 20. yüzyıl içinde devam ediyor.

 

5 Ronin hakkında konuşulacak pek bir şey yok. Wolverine, Psylocke, Hulk, Punisher, Deadpool karakterlerini on yedinci yüzyıl Japonya’sında birer ronin olarak düşünün. Diyeceklerim bu kadar hakim bey…

5 ronin

Batman – İlk Yıl da yeni okuyucular için birebir olacak gibi. Batman’in ofisteki ilk yılını konu alan çizgi roman Kara Şövalye Dönüyor gibi Frank Miller’ın elinden çıkma.

Bunların yanında daha önce haberini yaptığımız Killustrated ve baskısı hiçbir yerde bulunamayan Deadpool Marvel Evrenini Öldürüyor var.

JBC’nin çizgi romanlar içinde en iyilerini seçerek yayınlayacağı bu eserlerin hepsini heyecanla beklediğimizi dile getirirken, olur da bu yıl içinde çıkartamazlarsa hakikaten Öldüren Şaka yapmış olacaklar diyoruz efendim.

joker