Veep’in Yaratıcısı, Doctor Who İçin Yazabilir

armando_iannucci

In the Loop (Kısırdöngü) adlı filmiyle 2009’da Oscar adaylığı ve birçok kez de Emmy adaylığı elde eden yönetmen, senarist ve oyuncu Armando Iannucci, The Guardian ve Entertainment Weekly’e göre, Doctor Who’nun gelecek bölümlerinden birinde senarist koltuğuna oturmak istiyor.

Bu isteği görmezden gelemeyen Doctor Who yapımcıları, Iannucci ile görüşmüş ve Doctor’ın Clara’ya söyleyeceği şeyler için kendisine bir şans vermeye hazır olduklarını belirtmişler. Armando Iannucci konuyla ilgili şu cümleyi sarf etti:

Görüşmelerimizde karşılıklı mutabakata vardığımız noktalar vardı fakat olay kesinleşmeden daha fazlasını konuşamazdık.

Armando Iannuci, Birleşik Krallık’ta doğmuş birisi ve yaşlı bir adam ile onun uçan uzay kutusuna karşı sevgi duyması şaşırtıcı değil. Hatta Iannucci’nin Doctor Who sevgisi, mesleğe adım attığı ilk günlere kadar dayanıyor. Dizinin sıkı bir takipçisi olan Iannucci’nin senaryo yazımında neden bu kadar istekli olduğunu anlayabiliyoruz.

Hatırlayacağınız üzere, 2005 yılında yayın hayatına başlayan The Thick of It adlı dizide Peter Capaldi ve Armando Iannucci birlikte çalışmışlardı.

Dizide, Malcolm Tucker’ın ağzından küfür eksik olmuyordu ve buradan da anlaşılacağı üzere, Iannucci’nin yazacağı bölümde Doctor’ın ağzından bolca küfür duyabiliriz! Tabii BBC duruma sıcak bakar mı, orasını bilmiyoruz…