Lucifer Dizisine Karşı 1 Milyon Annenin İmzası ve Neil Gaiman’ın Cevabı

neil-gaiman

Neil Gaiman’ın Sandman’inde ortaya çıkıp kendi çizgi romanına kavuşan Lucifer, Fox TV tarafından dizi haline getirilecek. Ancak One Million Moms adlı change.org benzeri bir site, bu diziye karşı imza kampanyası başlatttı. Gaiman da duymazdan gelmedi.

Yakın zamanda Fox’un yeni dizilerinden Lucifer’ı duyurmuştuk sizlere. Cehennem’den sıkılan şeytanın dünyaya gelişini konu ediyordu, diye kabaca özetleyelim. Dahası, bir trailer’ı bile yayınlanmıştı. Ancak bazı anneler bu durumdan hiç memnun değil.

One Million Moms  adlı change.org benzeri bir siteyse diziye bir hayli karşı. Daha önce de bazı olaylarda topladıkları imzalarla büyük şeyler başarmış bir site bu. Annelerin çocuklarını ve gençleri medyadaki pisliklerden (kendi tabirleri böyle) korumak için başlattıkları bir sosyal duyarlılık platformu. Lucifer içinse gerekçeleri ise şöyle:

 Şeytan’ı insancıl gösterip övmek.

Toplanan oy sayısı şimdilik 12.000 civarında. Sosyal medyanın büyük geek sitelerine göre anneler bu defa amaçlarına ulaşamayacak gibi görünüyor. Fakat bakın bu duruma Neil Gaiman ne cevap verdi?

Ah. Amerika’nın Kaygılı Annelerinin içerisinde lezbiyen, gay, bikseksüel ve trans karakterler olduğu için Sandman’i boykot ettiklerini açıklamalarını daha dün gibi hatırlıyorum (ama 1991’deydi). Onları en çok kızdıran Wanda idi: Çizgi romanda bir trans kadın olması fikri… Bize Sandman’i boykot etmeye hazırlandıklarını ve ancak Amerikan Aile Derneği’ne bir mektup yazıp özür diler ve [çizgi romanı] düzenlersek duracaklarını söylemişlerdi.

Merak ediyorum da, son seferde ikisinin de işe yaramadığını fark etmişler midir acaba?

Şimdi tüm o öfkeli anneler ellerini mouse’larından çeksin ve durup birkaç dakikalığına düşünsün. Lucifer dizisi şeytanı daha insansı gösteriyor diye kimsenin çocuğu satanist olmayacak. Ansızın kedilere saldırmaya da başlamayacak.

Hadi ama, hala mı Orta Çağ endişeleri…