Marmara Çizgi’den Atak! Hawkeye da Aralarında

marmara cizgi haziran 2015

Marmara Çizgi bu yaza yüzleri güldürerek başladı!

Uzun zamandır merakla beklenen ve Avengers filmleriyle bir anda yeni dönem çizgi roman okurları arasında popülerleşen Hawkeye, ilk cildiyle en büyük heyecanı yaratanlar arasında. Matt Fraction’ın yazdığı, David Aja ve Javier Pulido’nun çizdiği bu cilde bayılacaksınız!

Hawkeye 1 – Bir Silah Olarak Yaşamım sonunda bizlerle! Tanıtım bültenine bakmak ister misiniz?

hawkeye

HAWKEYE 1: BİR SİLAH OLARAK YAŞAMIM

Gişe rekorları kıran Avengers filmlerinin parlayan yıldızı Clint Barton– namıdiğer Hawkeye, yani kendi kendini yetiştiren kahraman– adalet ve oturduğu apartmanın çatısındaki keyifli mangal partileri için savaşıyor! Yeryüzünün en kudretli kahramanlarından biri olmadığı zamanlarda yanına Young Avengers’tan Kate Bishop’u da alıyor. Matt Fraction ve David Aja (Immortal Iron Fist) okçu Avenger’ın hikayelerini anlatmak için tekrar bir araya geliyorlar. Barton ve Bishop iki Hawkeye demek; bu da iki katı bela demek!
Ayrıca: Kate’in Clint’le ilk karşılaşmasına ve bir şeyi istemekle onu gerçekten hak etmek arasında çok uzun mesafeler olduğunu öğrenmesine tanıklık edin.

Peki ünlü simalar Marmara Çizgi’nin Hawkeye çevirisi için ne dedi?

Vallahi kapış kapış gidiyor yeğenim, bitmeden alın, bulamazsınız sonra… – Kadıköy’de bi’ boğa var ya hani, oradaki büfeci amca

Geceleri rüyama girerdi, bizdeki baskısı çok kötü bunun. Düşündüm düşündüm, kim daha iyi yapabilir diye aylarca; Marmara Çizgi hızır gibi yetişti. Artık huzurla ölebilirim. – Stan Lee

Hawkeye’a bağımlı oldum. Her gün tekrar tekrar okumaktan çevirileri yetiştiremedim, işten atıldım. Evin kirasını ödeyemediğim için evden de atıldım. Beş parasız sokaklarda yaşıyorum şu anda ama yanımdan ayırmadığım tek bir şey var: HAWKEYE! Buna değer… – M. İhsan Tatari

Sonrasında onu Spidey takip ediyor. Marmara Çizgi, Spider-Man’den kolay vazgeçecek gibi görünmüyor (geçmesin de zaten). The Amazing Spider-Man’de sıra hangi ciltte peki? Spider-Man 15 – Meydan Okuma 2 ile devam ediyoruz. Meydan Okuma 1’de Electro ve Sandman sahnedeydi. Şimdiyse Meydan Okuma 2’de Rhino ve Mysterio boy gösteriyor.

Olaylar, olaylar! Buyrun buradan bi tanıtım bültenine bakalım;

spiderSPIDER-MAN SAYI 15, MEYDAN OKUMA 2: RHINO VE MYSTERIO

Onlar, senin en korktuğun düşmanlar. Sana zarar vermek, canını acıtmak için ve hatta seni öldürmek için yıllardır sabırla bekleyenler. Sana meydan okuyorlar. Ve seni alaşağı edecekler, Örümcek Adam!

Önce Electro ve Sandman geldi. Şimdi ise sırada Rhino’nun durdurulamaz gücü ve Mysterio’nun sihirli ve tehlikeli gizemleri var – Onlar, amansız kötü adamlar listendekilerin zirvesindekilerden ikisi! Ve bütün bunların arkadaki kişinin gizemi giderek daha da derinleşiyor ve ölümcülleşiyor.

Yürüyen Ölüler’de aksiyon düşmüyor. Yine ciğerimizi tekmeleyecek, tırnaklarımızı yedirecek bir cilt var karşımızda.

Yürüyen Ölüler 22 – Yeni Bir Başlangıç meraklılarıyla buluşmaya hazır! Esasen toplanmış şekilde 23. Ciltin orijinal çıkışını yaklaşık 1-1,5 ay önce yaptığını düşünürsek Yürüyen Ölüler bundan sonra bizi uzun süre bekletecek gibi.

Gün içinde televizyon başında geçirmediğiniz kaç saatiniz var?

En son ne zaman gerçekten elde atmek istediğimiz bir şey için çabaladık?

En son ne zaman gerçekten ihtiyacımız olan bir şey istedik?

Bildiğimiz dünya artık yok.

Ticari ve saçma ihtiyaçların dünyası yerini ölüm kalım savaşı ve sorumluluğa bıraktı.

Mahşeri bir salgın ölülerin dirilip canlılarla beslenmesine yol açtı.

Bir ay içinde toplum düzeni çöktü.

Hükümet yok.

Süpermarketler yok.

Son haber kılıç ve büyü türünün efsanesi, yılların ve sayısız düşmanın eskitemediği kahraman Conan üzerine. Conan da yeni cildiyle bizlerle.

Barbar Conan’ın Vahşi Kılıcı – Sayı 14 diye adını veriyor, sonra da Crom’a zahmet olmasın diye ölüleri saymaya başlıyoruz. Filmlerinin yeniden çekilmesi de gündemdeyken Conan okumanın tam sırası!

conanConan haydutlar, büyücüler, mutasyon geçirmiş devasa yaratıklar, ismi ağza alınamayacak iğrençlikteki iblisler ve biçimsiz vücudu metallerle kaplı, azimli, yeni düşmanı Kaptan Sharaq’la tekrar yüz yüze geliyor. Bu ciltte Conan’ın şimdiye kadar yayınlanmış en sıra dışı ve heyecan verici hikayelerinden bazılarını bulabileceksiniz. ”Ateş Işığı Zebanileri” ve “Karanlıktaki Şeytan” gibi etkileyici maceralar ise Michael Fleisher, Chris Claremont ve Bruce Jones tarafından yazılıp Vahşi Kılıç serisine katkıda bulunan John Buscema, Ernie Chan, Alfredo Alcala, Val Mayerik ve Joe Chiodo gibi en muhteşem çizerler tarafından çizildiler. Barbar Conan’ın Vahşi Kılıcı serisinin #78-84 arasındaki sayıları kapsayan bu cilde, orijinal fasiküllerin kapakları ve tam sayfa çizimleri de dahil edilmiştir.

Yaza güzel çizgi romanlarla merhaba dedik böylece. Dileriz devamı hem Marmara Çizgi’den, hem de diğer çizgi roman yayınevlerinden gelir. Eminiz onların da çantalarında sakladığı sürprizler vardır.