Yurtdışında Haziran Bombaları. Scalzi ve Engilik Serisi De Aralarında

haziran-kitaplari

Komşuda pişer, bize de düşer.

Haziran ayında, yurt dışı semalarında hangi kitaplar geliyor? Hangi seriler yeni kitaplar kazanıyor? İşte tüm bunları sizler için listeledik.

John Scalzi, Yaşlı Adamın Savaşı’na 6. bir kitap ekliyorken, taze taze dizi olma yolunda ilerleyen Enginlik Serisi’nde 5. kitap görücüye çıkıyor. Bunlarla da kalmıyor tabii. Uzun Dünya serisi ve daha fazlası da listemizde sizleri bekliyor!

[stextbox id=”black”]The End Of All Things: The Life Of The Mind (Episode 1) – Yaşlı Adamın Savaşı #6

Her Şeyin Sonu: Beynin Yaşamı (Bölüm 1) – Yaşlı Adamın Savaşı #6

John Scalzi, geçtiğimiz yıllarda bize Yaşlı Adamın Savaşı’na episodik romanlar ekleyerek devam edeceğini söylemişti. Bunlar arasında Jane Sagan romanı da kendine yer bulmuştu.

Tor ile yaptığı 13 kitaplık dev anlaşmayla gündemimize düşen Scalzi, bizleri fazla merakta bırakmadan tam gaz işe koyulmuş. 6 Haziran günü kitap raflardaki yerini (yurt dışında) alıyor.

Kaçırılan ve Koloni Birliği’ne karşı durması için zorlanan bir yıldız gemisi pilotunu konu ediyor kitap. Ancak onu kaçıranlar yeteneklerini ve gemisine dair bilgisini biraz küçümsemiş gibi duruyor.

The Human Divisionın doğrudan devamı olan bu kitabı biz de ülkemize en kısa sürede bekliyoruz.

[stextbox id=”black”]Nemesis Games – Enginlik Serisi #5

Nemesis Oyunları – Enginlik Serisi #5

James S. A. Corey, Enginlik Serisi için en son 9 kitap olacağı duyurulmuştu. Ülkemizdeyse 3. kitap olan Caliban’ın Savaşı’nın hazırlık aşamasında olduğunu öğrendik en son. Buradan tekrar haberini vermiş olalım.

9 kitaba doğru yolculuk Holden ve mürettebatı ile sürerken, sıra geliyor 5. kitaba.

İz bırakmadan kaybolan gemiler, politik oyunlar ve Rocinante’nin burnunu beladan kaldıramayan mürettebatı… Yani her şey bıraktığınız gibi.

[stextbox id=”black”]The Long Utopia – Uzun Dünya Serisi #4

Uzun Ütopya – Uzun Dünya Serisi #4

Terry Pratchett ve Stephen Baxter’ın bu sıra dışı serisinde biz sadece ilk kitabı olan Uzun Dünya’yı okuyabildik.

Usta Pratchett’ın yokluğunu derinden hissettiğimiz bu günlerde, Baxter ile hayranlarına bıraktığı bu iç ısıtan mirası dileriz sonuna kadar okuyabiliriz.

Sonsuzluğun gerçekten de ucu bucağı yok mudur? Eh, devamı bizim dilimize de gelse, biz de okusak.

[stextbox id=”black”]The Philosopher Kings – Thessaly #2

Filozof Krallar

Jo Walton’ı biz Ötekiler Arasında ile tanıdık. Birçok okurca bağırlara basılan bir kitap olmuştu Ötekiler Arasında. Ödüle de doymamıştı hani.

Oysa Walton bununla sınırlamadı kendini. Daha neler yazdı, neler. Biz tek kitabında kaldık ama. Her neyse, Thessaly serisinde Yunan tanrıları ve Rönesans’ı iç içe geçiren bu tarihi fantastik seride ikinci adım da yayınlandı.

Yahu hem Yunan mitolojisi, hem halka inen Apollo, hem de Rönesans. Biz de okuyalım!

[stextbox id=”black”]The Liar’s King – Red Queen’s War #2

Yalancının Kralı – Kızıl Kraliçenin Savaşı #2

Aslında bu çok tanıdık bir roman. Dikenlikler Prensi ile başlayan Parçalanmış İmparatorluk Serisi 3 kitapta bittikten sonra, onu yeni bir üçleme takip ediyor. Prince of Fools (Ahmaklar Prensi) ile başlayan bu devam üçlemesinde bu defa başkarakter karmaşık ve kötü mü desek, gri mi desek karar veremediğimiz Jorg değil. Hatta başkarakter Pren Jalan Kendeth, Jorg’un bir hayli zıttı. Bu onu iyi bir adam yapmıyor, fakat cesur da yapmıyor aynı zamanda.

Bakalım neler olacak.

Not: İlk kitabı Prince of Fools şu an David Gemmell Ödülü’ne kapağıyla aday oldu. Siz de oy verebilirsiniz!

Kayıp Rıhtım, Amerika semalarından bildirdi.

Buradan yetkililere sesleniyoruz: Biz de isteriz!