Stephen King’in Ünlü Romanı “Mahşer” Dizi Oluyor

the stand stephen king

Ünlü korku ustası Stephen King’in en ünlü eserlerinden biri olan Mahşer’in televizyona uyarlanması planlanıyor.

Dünyaca ünlü korku gerilim ustası Stephen King’in eserleri ardı ardına sinema ve televizyona uyarlanmaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere King’in The Green Mile ve The Shinning başta olmak üzere bir çok eseri sinemaya uyarlanmış ve oldukça ses getirmişti. Ustanın film veya dizi olarak izleme şansına eriştiğimiz bir çok eserinin yanında henüz uyarlanamamış eserleri de bulunmakta. Bunlardan biri de geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız ve film olma yolunda emin adımlarla yürüyen Kara Kule serisi.

Öte yandan King’in bir diğer ünlü romanı Mahşer de nihayet televizyon dizisi olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Gerçi bu eserin ilk uyarlaması sayılmaz. İlk olarak 1994 yılında Mick Garris’in yönettiği dört bölümlük bir mini dizi olarak yayınlanan yapım, oldukça beğenilmesine karşın eski bir yapım olarak kaldı haliyle. Yapımcılar da bunun farkında olmalı ki ünlü eseri bir kez daha günümüz teknolojisinin getirdiği nimetlerden yararlanarak hakkıyla yansıtmak istiyor.

Yapımcılığını Warner Bros. ve CBS Films’in üstleneceği dizi için Showtime kanalıyla görüşmelere başlanmış. Yönetmen koltuğuna oturacak isim için Josh Boone’un (The Fault In Our Stars) adı geçiyor. Başta bir film olarak tasarlanan proje daha sonra senaryonun uzunluğu nedeniyle sekiz bölümlük bir mini dizi haline getirilmiş. Hatta yapımcılar bunun bile yetersiz kalacağını, dizi ile birlikte hikayeyi 3 saatlik bir film ile bitirmek istediklerini belirtiyorlar.

Kitabı okumayanlar için romanın konusuna kısaca değinecek olursak: Biyolojik denemeler yapılan bir kuruluştan kaçan biri, kısa süre sonra domino etkisiyle insanların yüzde doksan dokuzunu yok edecek mutasyona uğramış ölümcül bir grip mikrobunu yaymaya başlar. Hayatta kalmayı başaran korku ve şaşkınlık içindeki bir avuç insan kendilerini kurtaracak bir lider arayışı içine girer. Ve iki aday ortaya çıkar… Colorado’da bir halkevi kurmakta ısrar eden 108 yaşındaki hayırsever rahibe Abagail ve kötülükten başka bir şey düşünmeyen, kargaşadan mutlu olan şiddet yanlısı kötü adam Randall Flagg

King’in ülkemizde en son sansürsüz basılan haliyle 1216 sayfalık bu muazzam eseri hakkıyla ekrana yansıtılır mı bekleyip göreceğiz ama en azından yapımcıların film değil de televizyon da karar kılmaları, bizce doğru bir hamle olmuş. Dizinin çekimlerine 2016’da başlanması planlanıyor.

Söz konusu kitabın künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.