Stan Lee, Spider-Man’in Irkının ve Cinsel Yöneliminin Neden Değiştirildiğine Anlam Verememiş

stan lee

Stan Lee, çoktan yapılmış ve oturmuş karakterlerin değiştirilmesine pek anlam veremiyor.

All – New, All – Different kapsamında Marvel’ın gittiği değişimde, Spidey de bu sonbahar yepyeni bir seriye ve maceraya başlıyor. Bizler de sizlere tek tek, uzun uzun hangi kahramanların kalacağı ya da kalanların nasıl bir değişim geçireceğinden bahsetmiştik.

İşte oradaki listede birkaç Spidey’miz vardı. Peter Parker, Spider-Gwen, Miles Morales ve Spider-Woman.

Son gelen haberlere göre, All-New, All Different kapsamında Miles Morales’in üstlendiği Spider-Man yepyeni bir maceraya ve seriye başlayacak. Aynı zamanda, halen daha MCU için Spider-Man elemeleri sürerken, karakterin yaratıcılarından Stan Lee’ye düşünceleri sorulmuş.

Eğer Peter Parker orijinalinde siyahi, Latin, Hintli ya da herhangi bir şey olsaydı bunu önemsemezdim. Ama biz onu en başta beyaz olarak yarattık. Bunu değiştirmek için herhangi bir neden göremiyorum.

Lee, Marvel’ın Sony’e, Spider-Man’in çizgi romanlarda eşcinsel olarak gösterilmediği sürece filmlerde bu şekilde yer almayacağını söylediğine dair tartışmaya da kendi fikriyle katılıyor:

Dünyada gay süper kahramanlar için kesinlikle yer var. Ama yine, çoktan inşa edilmiş bir karakterin cinsel yönelimini değiştirmek için bir neden göremiyorum. Yeni ve eşcinsel karakterler yaratmaya dair hiçbir sorun da yok.

Ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için, fikirlerini ifade etmeyi şöyle tamamlıyor büyük usta:

Bunun gay karşıtı, siyahi karşıtı ya da Latin karşıtı veya o tarz başka bir şey olmakla hiçbir ilgisi yok. Black Panther kesinlikle İsviçreli olmamalı. Benim anlamadığım, yeni bir karakter yaratmak varken neden çoktan inşa edilmiş olanın değiştirildiğidir. Diyorum ki, istediğiniz şekilde yeni karakterler yaratın.

O değil de, gerçekten yeni süper kahramanlar görsek harika olmaz mı? Çizgi roman dünyası neden yeni kahramanları hak etmesin? Hem de her kesimden!