Squadron Supreme Geliyor!

Squadron-Supreme ust

Secret Wars felaketinden sonraki kalıntılar elden geçirilirken Avengers tek başına olmayacak. James Robinson yazarlığı ve Leonard Kirk çizerliğinde yeni bir Squadron Supreme geliyor.

Orijinal Squadron Supreme temelde DC’nin Justice League of America’sı ile aynı işi görüyordu. Takım elemanları paralel Earth-712 olup Hyperion, Nighthawk, Dr Spectrum, Amphibian, Power Princess, Whizzer ve Skrullian Skymaster’dan oluşuyordu. En azından bunlardan bazılarının -ya da bunların farklı versiyonlarının- James Robinson’ın yeni serisinde de olacağını söyleyebiliriz.

Bu karakterler Battleworld sonucunda yok olan farklı dünyalardan çekip çıkarılacaklarına göre: Great Society’nin Doctor Spectrum’unu, Supreme Power’dan Nighthawk’ı, Yeni Evren’in DP 7’sinden Blur’u, ve Jonathan Hickman’in Avengers serisinden Hyperion’ı göreceğiz.

Aşağıda Alex Ross’un çizdiği Squadron Supreme #1 kapağını görebilirsiniz.

Squadron Supreme #1

Robinson karakterler hakkında şöyle diyor;

“Karakterlere göre bakarsak, kendi dünyalarını kaybettiler ve bu dünyayı ne olursa olsun korumak zorundalar şeklinde bir tavır takınıyorlar. Bu da onları zaman zaman Avengers ile anlaşmazlığa sokacak. Her zaman düşündüğünüz şekilde doğru olan şeyi yapmayacaklar. Ve açıkçası bu gidiş bazılarının kafalarında gerçekten de doğru şeyi yapıp yapmadıklarına dair sorulara neden olacak ve diğerleri inatla doğru yolda olduklarında inanacaklar ve bu yüzden iç çatışmaya ve daha nicelerine kadar gidecek…”

Seri hakkında gelişmeler oldukça bildirmeye devam edeceğiz!