Bugüne Özel Kült Bilimkurgu ve Fantastik Eserler İdefix’te %50 İndirimde!

idefix temmuz 2015 indirim

İdefix online kitap satış sitesi, sadece bugüne özel olarak “çok satan” birçok kitabı tam %50 indirime soktu. Biz de sizin için seçtik!

Bu aralar merak ettiğiniz eserler varsa, büyük yazarlarla tanışmak istiyor ya da kütüphaneniz için olmazsa olmaz dediğini kitaplar bulunuyorsa bu %50 indirimden mutlaka yararlanın.

Hemen burada bulabileceğiniz listede birçok kitap sizi bekliyor. Ama “çok satanlar” ifadesine de aldanmayın, çünkü liste popüler kültürün sabun köpüğü romanlarından oluşmuyor!

Kayıp Rıhtım yine boş durmadı ve güzel bir indirim yakalayıp sizler için aralarından seçti. Bu %50 indirime dahil olan ve kaçırmamanız gerektiğini düşündüğümüz eserler hemen aşağıdaki gibidir.

  • 1984George Orwell

Hala bu en büyük dört distopyada biri olan muazzam eseri okumadıysanız, şimdi tam sırası!

Polis devleti diyoruz, izlenmek diyoruz, içinde yaşadığımız dünya diyoruz. Kime diyoruz?

Yine en büyük dört distopya arasında geçen bir başka eser. Kara Dörtleme olarak da anılan bu dört büyüklerden Aldous Huxley’nin yeri, şüphesiz ki diğerleri arasında bambaşka bir konumda.

Eğer okumadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz!

  • MomoMichael Ende

İnsanın içini ısıtan, çocuksu bir güzelliği, ama bir yetişkinin sorgulayışına sahip bir fantastik eser. Momo, fantastik edebiyattaki yerini fazlasıyla hak ediyor. Zaten Michael Ende’nin olduğu yerde edebiyatın en güzel hali olur.

İçinizdeki çocuk ve sorgulayan yetişkin hiç ölmesin!

İthaki Yayınları tarafından basılmış ve Dost Körpe gibi yetkin bir çevirmenin imzasına sahip bu eser, koca cildinde gotik edebiyatın hükümdarını barındırıyor. Bu edebi lezzetten kendinizi mahrum bırakmayın!

En son İletişim Yayınları’nın iki cilt olarak bu öyküleri bastığından bahsetmiştik sizlere. Ancak İthaki’nin de gayet kaliteli bir iş olduğuna emin olabilirsiniz.

Edgar Allan Poe yahu, daha fazla söze gerek var mı?

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi’ni biliyor, fakat kitaplarını hiç okumadınız mı? Yakıştıramadık size, cık cık cık. İşte size güzel bir fırsat.

Game of Thrones dizisini hayranıysanız ya da fantastik edebiyatın bambaşka bir alt türünü tatmak için hazırsanız bu kitap tam size göre!

İhanet, savaş, hanedanlar, entriklar, ölümler, ölümler ve ölümler. Bir de tabii ki ölümler. Sonra ölmüş.

Bir distopya düşünün ki, yazıldığından kısa bir süre sonra bu kitapta anlatılanlar gerçek olsun. Ona hala distopya diyebilir miyiz o zaman?

Yazar Burdekin, İkinci Dünya Savaşı’na yakın bir zamanda öyle bir dünya portresi çiziyor ki, savaş başladığında yazdıklarının büyük çoğunluğu gerçek oluyor.

Faşizm, erkek egemenliği, kadının ve dinin aşağılanması ve savaşa tapma… Kült eser diyor, sözü uzatmaya gerek duymuyoruz.

Filmi de Ridley Scott imzasıyla yoldayken, filmi gelmeden kitabına göz atın!

Bilimkurgunun yer yer komediyle birleştiği ve Andy Weir’ın özenli çalışmalarının sonucu olarak Mars’ta tek başınıza kalsanız hayatta kalma rehberi görecek bu eseri kaçırmayın!

Bu kitap ne fantastik, ne de bilimkurgu. Distopya da değil, ama şiddetle tavsiye ediyoruz. Neden mi? Çünkü her kitap kurdunun, “kitaplar benim hayatım” diyen herkesin tanışması gereken bir kitap bu.

Okumak hayatınızın vazgeçilmez bir parçası, kütüphaneniz sizin kutsal mabetinizse bu kitaba göz atın. Göz atın ve kitap tutkusunun bir insanda ne boyutlara ulaşabileceğini bu minicik kitapta bulun.

Marslı için bilimkurgu ve yer yer komedinin birleşimi dedik ya, işte Otostopçunun Galaksi Rehberi tüm bunların başıdır.

Hiciv dolu mizahın 5 kitap boyunca bizleri takip ettiği, absürdlüklerin şaşırtıcı biçimde mantıklı açıklamalarla kavuştuğu, galaksiler arası yolculuklarda sayısız uzaylı türünü tanıdığımız bir eser bu. Hatta serinin ilk kitabı.

Bilimkurguyu mizahla birleştiren Douglas Adams, pek çok kişiye havluların kıymetini ve panik yapmamanın erdemini (!) öğretti. Dahası, dünyanın en zeki canlısı insan değildir. Onu da onun sayesinde öğrendik.

O zaman, panik yapmayın! Onun yerine havlunuzu alıp galakside otostopa başlayın. Çünkü bu kitap %50 indirimde!

 

Bizim önerilerimiz şimdilik bu kadar sevgili Rıhtım yolculuları. Yepyeni listelerde, kitapla dolup taşan yeni etkinliklerde buluşalım.