Marvel’da 3. Aşamaya Doğru

Marvel-Movie-Civil-War-Captain-America-3

Ant-Man’ın Marvel’ın 2. aşama sinema serisini kapatması ile birlikte 2016’da kahramanların çarpışacağı felaket Captain America: Civil War’ı gönül rahatlığıyla bekleyebiliriz.

Civil War ile 3. aşama başlıyor. 3. aşamada çıkacak filmleri hala bilmeyen varsa şöyle bir bakalım efendim;

Marvel-phase-3-timeline

Civil War için bir yerlerimizi yırtıyoruz heyecandan, ancak bunun için erken değil mi diye de düşünmüyor değiliz. Daha ortalıkta 10 tane falan süper güçleri olan Marvel sinematik evreni kişisi yok mu? Böyle Civil War olmaz arkadaş. Bunlarla olsa olsa tek kale maç olur.

Ancak korkmayın canım. Marvel’ın 2. aşaması uzaktan bir baktığımızda göründüğünden çok daha genişmiş meğerse. Marvel’ın Civil War filminde rol alabilecek 100’e yakın karakter varmış. Çoğunun bir süper gücü ya da yeteneği var üstelik! Aşağıda verdiğimiz grafiğe bakarak Marvel karakter ağının şimdiki hali nasılmış az çok öğrenebilirsiniz. (Ant-Man ve Age of Ultron’u izlemeyenler için minik bir SPOILER söz konusu. Bu konuda hassas olanları uyaralım.)

Şuna da bir açıklık getirelim: Bu grafik Iron Monger gibi uzun süredir ölü olan karakterleri, Agents of S.H.I.E.L.D.’dan Fitz&Simmons ikilisi gibi daha küçük çaplı karakterleri ya da Howard Stark ve Howling Commandos gibi 20. yüzyıl karakterlerini içermiyor. Ancak gördüğünüz gibi, bunlarsız bile ortaya inanılmaz bir tablo çıkıyor.

Grafikte en etkileyici şey şüphesiz Agents of S.H.I.E.L.D. dizisinin film evrenine getirisi oluyor. Başlangıçta pek sevilmeyen dizi sonralarda Marvel sinematik evreni için sarsılmaz bir altyapıya dönüştü. Gerek Inhumans adlı efsane bir grubu ekranlara taşıması, gerekse Age of Ultron’a giriş bölümü yapması ile gönüllere taht kurdu.

Black Widow’a baktığımızda tüm Avengers’ın ortasında olduğunu görüyoruz. Zaten kişiliği gereği herkesle bir bağ içinde olması çok tartışılacak bir şey değil ancak onu biraz da Daredevil ile görmeyi kim istemez?

Daredevil demişken… DEFENDERS!? Daredevil’in vurucu ilk sezonunun hissettirdiği duygular daha sönmemişken Defenders’a kim hayır diyebilir ki? Grafikte bu karakterleri toplu bir şekilde gördüğünüzde bizce içiniz cız edecek!

MCU-infographic