Batman Ciltlerine Bir Yenisi Eklendi: “Batman – Ölümcül Tasarım” Çıktı!

batman-olumcul-tasarim-ust

Bu öyle bir tasarım ki, tamamı karakalemden oluşan efsanevi bir cildin ta kendisi.

Gotham‘ın o karanlık atmosferini, Batman‘in kara şövalyeliğini karakalem çizimlerin bu kadar iyi yansıtabileceğini düşünür müydünüz? Fakat ortaya çıkan sonuca bakınca oldukça mantıklı duruyor.

Çizer Dave Taylor, bizce bir deli. Koca bir çizgi romanı karakalemle resimleyecek denli deli ve kesinlikle bir sanatçı. İşte Batman – Ölümcül Tasarım da onun eseri. Peki ne anlatıyor bu Ölümcül Tasarım?

Batman ve Joker tekrar buluşuyor. Ama bu sefer yeni bir misafirleri daha var. Bu hikayenin ilham kaynağı, yaşanmış iki gerçek olaydır: 1963 yılında orijinal Pennsylvania İstasyon Binası’nın yıkılması ve 2008’de Manhattan’da bir inşaat vincinin yerle bir olmasından dolayı ölümle sonuçlanan korkunç kaza. Bu iki kaza arada geçen yıllara rağmen bir şekilde bağlantılı olsaydı ne olurdu? Ya da Gotham Şehri’nde, ihtişamlı, altın bir çağda gerçekleşmiş olsalardı? Ünlü çizer Dave Taylor’un karakalem ile çizdiği bu muhteşem Batman hikayesine bayılacaksınız.

Chip Kidd‘in kurgusu Dave Taylor‘ın çizimleriyle birleşiyor ve ortaya koleksiyonluk bir Batman cildi çıkıyor. Bu cildi bizlere JBC Yayıncılık kazandırırken, çevirisini Emre Taşkıran üstleniyor. Çeviri editörlüğü Aslı Dağlı‘ya emanet, editörlükse Bora Öngörür‘e.

JBC Yayıncılık, tıpkı Deadpool Deadpool’u Öldürüyor‘da olduğu gibi, bu cilt için de bir ön okuma paylaştı! Ona baktıktan sonra mutlaka künye bilgilerine de buradan göz atın. Bizden söylemesi.