George R. R. Martin, Tolkien’den Esinlendiği Acı-Tatlı Bir Son Planlıyor

george r r martin

Evet, halen daha 6. kitabın çıkış tarihi belirli değil, ama son verdiği demeçte seriyi nasıl sonlandırmak istediğinden bahsetti!

George R. R. Martin kimilerine göre 21. yüzyılın en büyük troll’ü. Hayranlarına da karakterlerine olduğu kadar acı çektirmede başarılı bir isim, değil mi? Ama şimdi yüzlerde ufak bir tebessüm oluşturan bir açıklamayla karşımıza geliyor.

Observer ile yaptığı röportajda, seriyi nasıl sonlandırmayı planladığına dair gelen soruya ilginç bir cevap verdi. Hayır, kafasında kana susamış bir son yok. Elbette insanın o meşhur Red Wedding’i (Kızıl Düğün) yazmış kişiye inanası gelmiyor. Ama bakın kafasında nasıl bir şey var ve Tolkien’in bu taslaktaki etkisi ne?

Henüz sonu yazmadım, o nedenle bilemiyorum, fakat korkunç bir kıyamet tasarladığım yok. Niyetim kesinlikle bu değil. Daha önce de söylediğim gibi, sonun tadı acı-tatlı olacak. Yani, Tolkien’in benim üzerimde büyük bir etkisi olduğu sır değil ve ben Yüzüklerin Efendisi’nin bitiş şeklini seviyorum. Bir zaferle bitiyordu, fakat bu acı-tatlı bir zaferdi. Frodo bir daha asla aynı olmadı ve Ölmeyen Topraklar’a gitti ve diğer insanlar kendi hayatlarını yaşadı. Shire kırları, ki 13 yaşındayken neden oranın seçildiğini anlamadığım harika bir işti: “Neden burası? Hikaye sonlanıyor mu?” Ama okuduğum her defasında o segmentin dehasını daha ve çok daha anladım. Söyleyebileceğim tek şey bu tarzda bir tatta sonu hedeflediğimdir. Başarsam da başaramasam da, yargılamak senin [soruyu yönelten] ve okurlarım gibi kişilere düşecektir.

İşte bunu beklemiyorduk. Yine de ufak bir şüphe var içimizde, fakat sonunda Westeros’ta birileri belini doğrultabilir mi? Tüm o acılara rağmen, buruk da olsa bir rahatlamaya kavuşabilir miyiz?

Sanırız bu soruların cevabını öğrenmek için beklemek gereken daha uzun bir yolumuz var.