Batman Dedektif Hikayeleri 3. Cilt İle Devam Ediyor

dedektif-hikayeleri-3

JBC Yayıncılık hız kesmeden Batman çizgi romanları yayımlamaya devam ediyor!

Sıradaki Batman çizgi romanımız ise Batman Dedektif Hikayeleri’nin devamı niteliğindeki 3. cilt “İmparator Penguen“. Ön siparişe açılan eser, yakında raflarda.

İlk ciltte Joker’in nasıl yüzünü kestiğini dehşetle izlemiştik ve tüylerimiz diken diken olmuştu. Suçun Soytarı Prensi’nin neler planladığını ise Ailenin Ölümü’nü okuyana kadar bilemeyecektik.

Sonrasında 2. ciltte maceradan maceraya koşmuş, bildik düşmanların bilmedik yönlerine şahit olmuştuk. Tam da serinin adına yakışır biçimde, sayısız dedektif hikayesini solumuştuk.

Sıra geldi 3. cilde! Ama bu cildin özel bir yanı da var. Ne mi? Bu ciltte, Scott Snyder tarafından kaleme alınan bir başka Batman serisinin 3. cildiAilenin Ölümü” hakkında ekstra bölümlerin de olması, onu ilk 2 ciltten daha özel kılıyor.

Gelin İmparator Penguen’in tanıtım yazısına hep birlikte göz atalım:

batman dedektif hikayeleri imparator penguenOswald Cobblepot’un bir planı var. Artık sadece Penguin olmaktan memnun olmayan suç patronu, Gotham’ın sevgisini kazanmayı arzuluyor. Bunun için yapması gereken tek şeyse Bruce Wayne’i hedef alan bir suikast düzenlemek… ve bir gecede Penguin büyük kanun kaçağından Gotham’ın çok sevgili kurtarıcısına dönüşüyor. Her şey kesinlikle plana uygun ilerliyor. Ama terör vurduğunda en iyi plan bile çatırdar. Ve Joker, Gotham’a geri döndüğünde beraberinde kaos da gelir.

Penguin görevini geçici olarak bırakmışken ve Batman Poison Ivy ile Joker takıntılı manyaklardan oluşan bir grubu durdurmaya çalışmakla meşgulken, yeni bir tehdit tali yollardan sürünerek yaklaşıyor. Bu tehdit kendisine İmparator Penguen diyor. Kendisi, Penguin’in olduğu her şey ve daha fazlası. Ve Batman için kötü haberleri var… Oswald Cobbelpot içinse daha da kötü haberler.

John Layman tarafından kaleme alınan seri tam 4 adet çizerin çizgileriyle hayat buluyor. İşte o isimler: Andy Clarke, Henrik Jonsson, Jason Fabok ve Sandu Florea.

Editörlüğünü Bora Öngürer’in, çevirisini ise İlke Keskin’in üstlendiği bu yeni Batman macerasını 24 Ağustos’tan itibaren okuyabileceksiniz.

Çizgi romanın künye bilgilerine buradan göz atabilirsiniz.