Shaun Tan’dan Resimli Öykü: Asla Neden Diye Sorma

asla neden diye sorma ust

Oscar ve Hugo ödüllü başarılı yazar ve çizer Shaun Tan’ın evrensel temalar üzerine kurulu resimli öyküsü “Asla Neden Diye Sorma” raflardaki yerini aldı.

1974 doğumlu Avustralyalı yazar ve çizer Shaun Tan, 41 yıllık yaşamına önemli ödüller sığdırmayı başarmış bir isim. 2011 yılında İsveç’in ünlü çocuk kitapları yazarı Astrid Lindgren anısına her yıl verilen ve çocuk edebiyatı alanında en büyük ödül olarak kabul edilen “Alma-priset”ı kazandı. Ayrıca 2010 ve 2011’de, daha önce pek çok kez aday gösterildiği, Hugo Ödülü’nü kazandı. “The Lost Thing” adıyla sinemaya uyarlanan -ve yönetmenliğini de üstlendiği- filmi, 2011 yılında en iyi kısa animasyon Oscar’ı kazandı.

İşte bu ismin yeni resimli öyküsü Asla Neden Diye Sorma adıyla etiketiyle raflardaki yerini aldı. Gelin hep beraber konusuna bir göz atalım:

Törenlere asla geç kalma. Asla mükemmel bir planı bozma. Şifreyi asla unutma. Asla neden diye sorma…

Hiç yazı kullanmadan hazırladığı “sessiz kitabı” Uzak’ la dünya çapında ün kazanan Avustralyalı yazar-çizer Shaun Tan’den, evrensel temalar üzerine kurulu güçlü bir resimli öykü.

İki çocuk yaz tatilinde kazandıkları deneyimler üzerinden kurallar uyduruyor, var olan kuralları sorguluyor…

Asla Neden Diye Sorma

Uzun ve titiz bir çalışmanın eseri olan Asla Neden Diye Sorma’nın sayfalarını süsleyen tüm resimler başlı başına birer hikâye anlatıyor.

Özenli basımı ve tasarımıyla daha ilk sayfasından ilgi çekmeyi başaran kitabın, her biri ince ince işlenmiş büyük boy tablolar şeklinde karşımıza çıkan şiirsel resimlerine baktıkça sorgulamaya, meraklanmaya, duygulanmaya, huzursuzlaşmaya ve hatta öfkelenmeye başlayabilirsiniz…

Gerek minikler gerekse yetişkinler için keyifli bir okuma deneyimi sunan Shaun Tan, bu kitabında, dostluğun değerini yücelterek, herhangi bir yaş, cinsiyet ve kültürel farklılık gözetmeksizin hepimizin öyküsüne ayna tutuyor…

Siz siz olun asla kuralları çiğnemeyin. Özellikle de ne olduklarını anlamıyorsanız…

Çevirisini Tuğçe Akyüz’ün üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. Bizler oldukça meraklandık ve okumak için sabırsızlanıyoruz!