“Dracula’nın Gelinleri” Televizyona Uyarlanıyor!

brides of dracula ust

Bram Stoker’ın ünlü eserinden uyarlanan Brides of Dracula (Dracula’nın Gelinleri), şimdi de NBC kanalı tarafından televizyona uyarlanıyor.

Bram Stoker’ın bir korku başyapıtı olan ölümsüz eseri Dracula, şimdiye dek sayısız esere ilham kaynağı oldu ve olmaya devam ediyor. NBC kanalıysa efsaneyi bir kez daha televizyon ekranlarına taşımak için kolları sıvamış durumda.

Yönetmenliğini Terence Fisher’ın yaptığı 1960 yapımı Brides of Dracula (Dracula’nın Gelinleri)’nın aynı isimli bir uyarlaması olacak yapım için NBC kanalı pilot bölüm siparişi verdi bile. Senaristliğini Roberto Aguirre-Sacasa (Glee) ve Greg Berlanti (The Flash, Supergirl)’nin üstleneceği dizinin yapım koltuğunda ise Aguirre-Sacasa, Berlanti ve Sarah Schechter bulunuyor.

“Efsane canavar avcısı Van Helsing, Dracula’nın gelinlerini öldürememiş olsaydı ne olurdu?” sorusundan yola çıkılarak yazılan Brides of Dracula hikayesi daha önce de birçok kez televizyona uyarlanmıştı, fakat ilk kez bu denli büyük bir prodüksiyon olarak karşımıza gelmeye hazırlanıyor.

Öte yandan NBC kanalı, bu efsane vampirin hikayelerini televizyona taşıma konusunda oldukça ısrarlı. Jonathan Rhys Meyers’ın başrolde olduğu 2013 yapımı Dracula dizisi hayli iddialı bir şekilde başlamasına karşın, ilk sezonun sonunda iptal edilerek takipçilerini üzmüştü. Bakalım NBC bu defa başarılı olabilecek mi, bekleyip göreceğiz.

Dizinin oyuncu seçimleri henüz yapılmadı, fakat çekimlerin önümüzdeki yıl başında başlaması planlanıyor.