“Kara Şövalye Dönüyor” ve “Kingdom Come” Ön Siparişe Açıldı

jbc-dark-knight-kingdom

JBC Yayıncılık’ın çok uzun bir süredir merakla beklenen iki çizgi-romanı Batman: Kara Şövalye Dönüyor ile Kingdom Come çok yakında bizlerle.

Bundan birkaç yıl önce biri bana “Türkiye’de yeniden Batman basılacak, ama bu sefer kötü talihini yenip çok tutacak,” dese ona Jason Todd’la işini taze bitirmiş Joker edasıyla gülerdim herhalde…

Ama bu bir rüya değil, gerçek. JBC Yayıncılık zor olanı başardı ve Kara Şövalye’nin nihayet ülkemizde hak ettiği değeri görmesini sağladı. Üstelik sadece Yeni 52 ve Dedektif Hikâyeleri gibi sürekli sayılarla yetinmeyip çizgi roman tarihinde altın birer klasik sayılan özel maceraları da buluşturuyor bizlerle. Onlardan biri de Batman: Kara Şövalye Dönüyor.

dark-knight-batman

Ülkemizin hudutlarından ilk kez 80’li yılların sonu ya da 90’lı yılların başında, Milliyet’in verdiği saman kâğıdı fasiküllerle girmişti Batman: Kara Şövalye Dönüyor (Dark Knight Returns). Tabii zihinler henüz çocuk, basılan malzeme de yetersiz olduğundan o sayılardan neredeyse hiçbiri günümüze ulaşamadı ve sadece akıllarımıza kazındığı hâliyle sürdürdü varlığını Türk çizgi roman okurları arasında. Ama şimdi, aradan geçen 30 yıla yakın bir zamanın ardından Kara Şövalye Dönüyor tekrar Türkçe olarak karşımızda!

Yaşlanıp süper kahramanlığı bırakan Bruce Wayne’in yıllar sonra yeniden pelerinini kuşanmak zorunda kalışını anlatan, Frank Miller imzalı bu çizgi-roman, ilk kez 1986’da yayınlanmasına rağmen gelmiş geçmiş en çok satan Batman macerası olma unvanını hâlâ elinde bulundurur. Takipçisi Dark Knight Strikes Again onun kadar başarılı olamamıştır ne yazık ki. Bugünlerde en çok merak edilen konuysa Miller’ın şu sıralar üstünde çalıştığı The Dark Knight III: The Master Race’in nasıl bir macera ortaya çıkaracağı…

Ama güzel haberlerimiz sadece bununla sınırlı değil! JBC bir süredir beklenen bir diğer DC çizgi-romanı Kingdom Come’ı da ön siparişe açtı!

kingdom-come-superman

İlk kez 1996’da dört sayılık bir mini seri olarak yayınlanan Kingdom Come, alternatif bir evrende birbirlerine giderek düşman kesilen “geleneksel” süper kahramanların savaşını konu alıyor. Bunların yanı sıra onları örnek alan, daha sorumsuz yeni kahramanlar, her zamanki gibi kendi çıkarının peşinden koşan Lex Luthor ve felakete engel olmaya çalışan, her şeyin merkezindeki Batman var.

Şu anda her iki cilt de Jedbang.com üzerinden ön siparişe açılmış durumda. Site üzerinden yapacağınız alışverişlerle hem Batman Günü hediyelerine hem de henüz açıklanmayan imzalı çizgi roman çekilişine katılmaya hak kazanıyorsunuz.

Batman: Kara Şövalye Dönüyor’a buradan, Kingdom Come’a ise buradan ulaşabilirsiniz.