Red Sonja’nın Görünüşünde Ufak Ama Önemli Değişiklikler Oldu

new-red-sonja-ust

Kılıçlı Dişi Şeytan’ın zincir bikinisi gidiyor, yerine zincir bir body geliyor. Saçlarında da belli bir mantığa dayalı bir düzenleme mevcut.

Conan’ın müttefiklerinden, aslan yelesi gibi kızıl saçlarıyla yenilmez bir savaşçı olan Red Sonja’da ezberler bozulmaya başladı.

Red Sonja’nın idaresini Gail Simone’dan devralan Marguerite Bennett ve Nicola Scott’a ikilisi Kılıçlı Dişi Şeytan’a ufak bir revizede bulundu. Ufak, ama etkisi büyük.

Sonja’yla özdeşlemiş zincir bikini zırhı artık yola onunla devam etmeyecek. Bunun yerine zincir bir body’ye kavuşan savaşçının saçlarıyla ilgili de bir düzenleme yapıldı. Buna göre, yüzüne dökülen gür kızıl saçları geriye çekildi ve kısmen toplanarak ona savaşması için kendi vücudunda daha uygun bir ortam sağlanmış oldu.

Bakın dizaynın sahiplerinden Nicola Scott bu değişiklikleri nasıl açıklıyor:

Sonja benim, Gail’ın, Dynamite’ın [Entertainments] ve lisansörlerin arasındaki ortak bir çalışma. Kabarık kızıl saçları ile zincir zırhı ikoniktir ve bu görünüşlerini korumaları ama modernize edilmeleri gerektiğine dair güçlü bir hisse kapıldım. Saçını kabarık tutmak ama yüzünden çekmek pratik görünüyordu, ayrıca zincir bikini yerine zincir bir body fikri uygun bir güncellemeydi.

Şahsi fikrimi söylemek isterim: Bence olmuş. Sonja ne kahramanlığından ne dişiliğinden ne de gücünden bir şey kaybetmiş. Ayrıca görünen o ki, hayranları da onun bu yeni haline olumlu tepkiler vermekte.

Nicola Scott’ın bu basit ama mantıklı bulduğum revizelerinin yansımalarını aşağıdaki kapakta görebilirsiniz. Bakalım yeni görünüşüyle birlikte Sonja’nın kılıcından kaçabilecek biri çıkacabilecek mi?

new-red-sonja-cover