Captain Marvel Kendi Romanına Kavuşuyor

captain-marvel-ust

Marvel Comics, popüler kahramanlarını bir bir romana dönüştürmeye devam ediyor. Sıradaki isim Captain Marvel.

Marvel Comics son dönemlerde yeni bir akım başlatarak kadın kahramanlarının maceralarını genç-yetişkin tarzı romanlarla okuyuculara sunmaya başladı. Bu sayede hem karakterlerini yeni nesle sevdirmeyi amaçlıyorlar hem de beyazperdede boy göstermeden önce onlarla tanışmalarını sağlamayı… Daha önce bastıkları She-Hulk ve Black Widow romanları bunun en güncel örneği. Görünüşe göre şimdi de hedeflerinde Captain Marvel var.

New York Comic-Con’da duyurulan kitap hakkında şu an için tek bildiğimiz son Captain Marvel olan Carol Danvers’ın maceralarını konu alacağı ve Shannon ile Dean Hale çifti tarafından kaleme alınacağı. Shannon Hale ülkemizde Grimm Kardeşler’den esinlenerek yazdığı Kaz Çobanı ve Ateş Kız kitaplarıyla tanınıyor.

Marvel cephesinden gelen bir diğer haberse Margaret Stohl’un (Muhteşem Yaratıklar) yazdığı Black Widow: Forever Red’e bir devam kitabı çıkarılacağı. Anlaşılan işler şimdilik Marvel’ın istediği gibi gidiyor. Bakalım bu kitapları bizim dilimizde de görme fırsatımız olacak mı?