“Y Son Erkek” Çizgi Romanı Televizyona Uyarlanıyor!

y son erkek ust

Vertigo’nun şimdiye kadar kendinden çok söz ettirmiş, usta yazar Brian K. Vaughan tarafından yaratılan Eisner ödülü sahibi efsane çizgi roman serisi Y Son Erkek nihayet televizyona uyarlanıyor.

Her ne kadar geçtiğimiz yıllarda serinin film olması sürekli gündemde olduysa da, daha sonra bu fikirden vazgeçilmişti bildiğiniz üzere. 2007 yılında hikayenin sinemaya uyarlanması için yönetmen D. J. Caruso ile anlaşılmış, hatta başrol için Shia Lebouf’un adı geçmişti. Fakat böylesine kompleks bir hikayeyi tek bir filmde tamamlayamayacağını düşünen Caruso, hikayeyi üçleme olarak tamamlamak istediğini belirtmiş ve bu teklifi stüdyo tarafından reddedilmişti. Bunun üzerine kendisi projeden çekilmiş ve proje de askıya alınmıştı.

y son erkekYapımcılar bu uzun soluklu serinin televizyona uyarlanmasının çok daha uygun olacağının nihayet farkına varmış olsa gerek, geçtiğimiz günlerde FX kanalının bu konuyla ilgilendiği haberi geldi. Eğer Brian K. Vaughan ile uygun anlaşmalar sağlanırsa bu eşsiz seriyi nihayet ekranlarda izleyebileceğiz. Proje için düşünülen yönetmen henüz belli değil, fakat esas merak konusu Yorick Brown karakterini kimin canlandıracağı elbette. Serinin konusunu kısaca özetlersek; bilinmeyen bir nedenden dolayı dünyadaki tüm y genine sahip nüfus bir anda yok olur, sadece Yorick Brown isimli bir sanatçı ve maymunu dünya üzerinde kalan erkek nüfusunu temsil etmektedir. İlk isteği Avustralyadaki sevgilisine ulaşabilmek olan Yorick, bu yolda hiç tahmin bil edemeyeceği maceralarda bulur kendini.

Yurtdışında İlk olarak 2002 yılında yayınlanmaya başlayan ve 2008’de 60. sayısıyla son bulan bu ödüllü seri ülkemizde de Çizgi Düşler tarafından 10 cilt halinde yayınlandı. Bakalım bu sıra dışı ve bol ödüllü çizgi roman televizyona nasıl yansıyacak göreceğiz. Biz onu beklerken, sizleri daha önce bir hayran tarafından çekilen oldukça başarılı bir kısa filmle baş başa bırakalım.