İki Yeni X-Men Dizisi Geliyor Bu Yana

legion-hellfire-marvel-tv-shows

Marvel Comics ve Fox arasında bir süredir devam eden konuşmalar sonunda meyvesini verdi ve bir değil, tam iki X-Men dizisi onaylandı.

Disney yetkilileri Marvel’ı bünyelerine kattıklarından beri Sony ve Fox gibi firmaların elindeki süper kahramanların teliflerini geri almaya çalışıyor. Şimdilik bunda tam anlamıyla başarılı olamasalar da bazı önemli gelişmeler de yaşanmadı değil. Sony’nin elindeki Spider-Man’in Captain America: Civil War’da oynayacak olması gibi mesela…

Telif görüşmelerinin bir diğer ayağıysa X-Men’in film haklarını elinde bulunduran Fox ile gerçekleştiriliyordu elbette. Bu görüşmelerin ardından iki firma yeni bir anlaşmaya vararak mutant kahramanlarımızın yeni maceralarını televizyon dizisi hâline getirmeye karar verdi. Hem de iki ayrı kanalda iki ayrı dizi olarak…

Bunlardan ilki gerçek adı David Charles Haller olan Legion’ı konu alacak. Legion, Charles Xavier’ın oğlu ve yaşayan en güçlü mutant olarak tanınıyor. Ancak çeşitli zihin hastalıklarına sahip olduğu için her gücünü başka bir kişiliği yönetiyor. Kendisi için bir anti-kahraman demek daha doğru olacaktır hatta. FX kanalında yayınlanacak dizinin 2016 yılı içerisinde bizlerle olması bekleniyor.

Diğer dizimizin adıysa Hellfire. İsminden de anlayabileceğiniz üzere Hellfire Club’ı konu alacak ve 1960’larda geçecek. “İnanılmaz güçlere sahip bir kadını” takip eden bir özel ajanın kulübü keşfetmesini ve ondan sonra gelişen olayları izleyeceğiz dizide. Hellfire da yine 2016 yılı içerisinde, ama bu kez Fox kanalında yayınlanacak.

Yönetmen Bryan Singer her iki projeyle de iletişim hâlinde olacak ve baş yapımcı rolünü üstlenecek.

X-Men: Apocalypse’in ve Deadpool filminin de önümüzdeki yıl gösterime gireceğini göz önüne aldığımızda anlaşılan yakında mutant dostlarımıza fazlasıyla doyacağız.