Krypton Dizisi, Man of Steel Evreninde Geçecek

krypton ust

Superman’in dedesinin hikayesini anlatacak olan Krypton dizisi hakkında yapımcı David Goyer heyecan verici açıklamalarda bulundu ve dizinin Man of Steel ile aynı evrende geçeceğini belirtti.

Batman’in öncesini anlatan Gotham dizisinden sonra, Superman’in de öncesini anlatan bir Krypton dizisinin gelmesi kaçınılmazdı elbette ve geçtiğimiz yıl sadece bir söylentiden ibaret olan yapım, daha sonra Warner Bros. tarafından doğrulanmıştı bildiğiniz gibi.

Syfy kanalında gösterilecek olan dizi hakkında, Superman doğmadan yıllar öncesini konu edinecek olması dışında şimdiye dek çok fazla bilgiye sahip değildik. Yayın tarihi ve başrol oyuncularının kimler olacağı konusu da şimdilik belirsizliğini koruyor. Öte yandan, dizinin yapımcılığını üstlenecek olan David Goyer, geçtiğimiz günlerde dizi ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu ve Man of Steel ile aynı evrende geçeceğini açıkladı.

Dizi, Man of Steel’in 200 yıl öncesinde geçecek. Krypton’u tarihi bir dizi olarak düşünüyoruz ve Dünya’nın önceki kültürlerini model olarak kullanacağız. Filmde bu konu çok üstün körü geçildi ama beni hep cezbetmişti. Krypton, beni küçüklüğümde de çok heyecanlandıran bir gezegendi. Bu kez bu gezegenin kültürünü, politik durumlarını ve farklı toplulukların sanat anlayışını öğreneceğiz. Ayrıca birden fazla mekan olacak, gezegenin ayları Wegthor, Mithen ve Xenon’u da görme şansını elde edeceğiz ki bu cidden çok havalı.

Gotham’ın hatırı sayılır bir hayran kitlesi edindiğini düşünürsek, Superman’siz bir Krypton dizisinin de aynı şekilde ilgi görmesi olası gibi görünüyor. Öte yandan şimdiye dek çizgi romanlarda sayısız şekilde ele alınan bu gezegenin televizyona nasıl yansıyacağı merak konusu.