Marvel Comics Yeni Çizgi Roman Serilerini Duyurdu

marvel

Marvel birkaç gün önce Londra’daki MCM Comic Con’da satıcılara verdiği sunumda birden fazla yeni seriyi duyurdu. 

CBR’ın çizgi roman yazarı David Walker ile yaptığı özel bir röportajda Marvel Comics’in yepyeni seriler üzerinde çalıştığını öğrendik. Kesinleştiği duyurulan seriler şu şekilde;

[stextbox id=”black”]International Iron Man

Yazar Brian Michael Bendis geçen temmuz ayında “Invincible Iron Man” dışında ikinci bir Iron Man serisinin yazarlığını yaptığının ipuçlarını vermişti. İşte o serinin International Iron Man olduğu kesinleşti. Seri Bendis’in uzun süreli ortağı Alex Maleev tarafından çiziliyor. Alex Maleev oldukça etkileyici bir çizer. Kendisini daha önce Daredevil, Scarlet ve Moon Knight serilerinde gördünüz.

[stextbox id=”black”]The Punisher

Frank Castle, yazar Becky Cloonan ve çizer Steve Dillon ile birlikte yepyeni bir seriyle geri dönüyor. Cloonan Punisher’a yeniyken (kendisi şu anda Image Comics’de Southern Cross çizgi romanını yazıyor ve DC Comics’in Gotham Academy’sinde ortak yazarlık yapıyor), Dillon ise 2000’li yılların başından beri yoğun bir biçimde içli dışlı olduğu bir karaktere geri dönüş yapıyor. Kendisinin en çok alkışlanan serilerinde Garth Ennis ile yaptığı Punisher yer alıyor.

[stextbox id=”black”]Nighthawk

Zengin bir adam olan Kyle Richmond’un kostümlü bir süper kahramana dönüşmesini konu alan Nighthawk, tıpkı Spider-man gibi Multiverse kapsamında pek çok farklı boyutta pek çok farklı kişiliğe sahip karakterler tarafından canlandırıldı bugüne dek. Bunlardan bazıları iyilik yanlısıyken bazılarıysa suçla savaşlarında oldukça sert yöntemler kullanmaktan hiçbir zaman kaçınmadı. Tıpkı “Supreme Power” serisindeki Nighthawk gibi… İşte o acımasız karakter All New All Different Marvel kapsamında artık kendi serisine kavuşuyor ve Chicago sokaklarındaki suçluları kanla atılmış bir imzayla temizlemeye geliyor. Serinin yazarı David Walker olarak belirlendi, çizeriyse önümüzdeki haftalarda açıklanacak.

[stextbox id=”black”]Hyperion

Squadron Supreme’den kendi çizgi romanına kavuşan tek kişi Nighthawk değil. Hyperion yazar Chuck Wendig ve çizer Nik Virella’dan oluşan yaratıcı bir ekiple yolda! Chuck Wendig yeni yayınlanan “Star Wars: Aftermath” adlı romanın yazarı. Çizgi romanlara ilk girişini bu sene Archie Comics’in The Shield adlı serisinin ortak yazarlığını üstlenerek yaptı. Nik Virella’yı ise son zamanların ses getiren etkinliği 1872 Secret Wars ile tanıyorsunuz.

[stextbox id=”black”]X-Men: Worst X-Man Ever

Say Anything adlı müzik grubunun assolisti Max Bernis, BOOM! Studios’daki birden çok mini seri ile kendine çizgi roman yazarı olarak ikinci bir kariyer inşa ediyor. Marvel’daki ilk işini de 2013 yılında “A+X” serisine bir hikaye yazarak yapmıştı. Worst X-Man Ever adlı bu yeni mini serisiyse Michael Walsh tarafından çizilecek. Seri bizi yeni bir mutantı, Bailey Hoskins’i tanıtacak. Belki de serinin ismi bu arkadaş yüzündendir.