Neil Gaiman’ın ‘Marvel 1602’si Yeniden Basıldı

marvel-1602-neil-gaiman-ust

Uzun zamandır baskısı tükenenler listesinde bulunan Neil Gaiman’ın Marvel 1602 adlı çizgi romanı yeniden bizlerle.

Gerekli Şeyler Yayıncılık tarafından raflara sürülen Marvel 1602, Andy Kubert ve Richard Isanove adlı iki çizerin kaleminden dökülen çizgilerle hayat buluyor.

Çizgi roman dünyasında Sandman serisiyle çok önemli bir konuma sahip olan Gaiman, bu eserinde Marvel evrenini merkezine oturtuyor ve X-Men, Spider-Man, Fantastik Dörtlü ve Daredevil gibi süper kahramanları 17. yüzyılda resmediyor.

2005 yılında Quill Ödülü kazanan eserin arka kapak yazısı ise şöyle:

1602’de marvel 1602 neil gaimandünyaca ünlü yazar Neil Gaiman. Marvel Evreni’nin hiç görülmemiş bir versiyonunu okuyucu ile buluşturuyor. X-Men, Spider-Man, Fantastik Dörtlü ve Daredevil gibi tanınan Marvel karakterleri 17. Yüzyılın ilginç dokusunda yer buluyor. 1602, klasik Marvel aksiyonu ile Kraliçe 1. Elizabeth döneminin arka planını karıştırıp muhteşem bir eser ortaya çıkarıyor.

Daha önce hiç görülmemiş bir Marvel evreni yaratan Gaiman, hikaye anlatma konusundaki ustalığını Marvel 1602’de de kanıtlamış durumda.

Gerekli Şeyler Yayıncılık tarafından yeni baskısı yapılan çizgi romanın çevirisi Cenk Könül’e ait. Künye bilgilerine buradan göz atabilirsiniz. Ayrıca çizgi romanın sitemiz bünyesinde bulunan tanıtımına da şuraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.