The Witcher Serisi Önce Beyazperdeye, Sonra Da Televizyona Geliyor!

the_witcher_geralt-ust

Andrzej Sapkowski’nin dünyaca ünlü The Witcher serisi, video oyunlarının ardından şimdi de sinema ve televizyon dünyasını kasıp kavurmaya geliyor.

Polonya’nın bağrından çıkıp gelen, önce kitaplarıyla, ardından da video oyunlarıyla tüm dünyayı etkisi altına alan Rivialı Geralt efsanesi yeni bir sinema filmine kavuşma yolunda ilk somut adımları attı.

Hatırlarsanız geçtiğimiz mayıs ayında sizlere serinin yazarı Andrzej Sapkowski’nin bir röportajını sunmuş ve Oscar adayı yönetmen Tomasz Bagiński’nin bir film projesi üzerinde çalışmakta olduğunu tüm detaylarıyla duyurmuştuk. İşte o proje dün resmen start aldı ve ilk açıklamalar yapıldı.

Gelen bilgilere göre yeni filmi The Expanse (Leviathan Uyanıyor, Caliban’ın Savaşı) dizisinin ve Mumya 3: Ejder İmparatorunun Mezarı filminin arkasındaki firma olan Sean Daniel Company çekecek. İlk iki Witcher oyununun sinematiklerinden sorumlu olan Tomasz Bagiński ise yönetmen koltuğunda olacak. Senarist olaraksa Grimm ve Buffy The Vampire Slayer dizilerinden aşina olduğumuz Thania St. John görev yapacak.

Yeni filmin konusunun The Last Wish kitabında yer alan “The Witcher” ve “Lesser Evil” öykülerinin bir karışımı olacağı söyleniyor. Sitemizin takipçileri Biz Bunu İstiyoruz 2 kapsamında bu iki öyküden The Witcher’ı ön okuma, Lesser Evil’ı ise tamamen çevrilmiş hâlde Türkçe olarak sizlere sunduğumuzu hatırlayacaklardır.

2017’de beyazperdede olması beklenen filmin başarılı olması durumunda bunu hem yeni sinema filmlerinin hem de bir televizyon dizisinin takip etmesi planlanıyor. The Witcher serisi daha önce de televizyona ve sinemaya uyarlanmış, ancak bütçe yetersizliğinden dolayı pek de başarılı işler ortaya çıkmamıştı. Umarız bu kez oyunların da popülaritesinden faydalanarak daha kaliteli yapımlar için gerekli desteği alabilir ve unutulmazlarımız arasına girebilirler.

O değil de, biz ne zaman okuyacağız bu kitapları yahu?