Leviathan Uyanıyor’dan Yeni Fragman ve Kesinleşen Dizi Tarihi

the-expanse-logo

James S.A. Corey’nin uzay operası türündeki eseri Enginlik Serisi’nin dizi uyarlaması The Expanse’den yeni görüntüler yayınlandı.Dizinin yayın tarihiyse nihayet kesinleşti.

James S.A. Corey’nin tüm dünyada büyük bir hayran kitlesine sahip olan, ülkemizde de Enginlik Serisi adıyla yayınlanan bilimkurgu eserinin televizyona uyarlanacağını sizlere daha önce bildirmiştik. Hatta serinin yazarlarından Daniel Abraham, kitaptaki karakterleri canlandıracak oyuncuların birer imzasının bulunduğu bir fotoğrafı da bizlerle paylaşmıştı. Geçtiğimiz aylardaysa nihayet diziden ilk görüntüler geldi ve merakımız tavan yaptı tabii. Fakat ilk görüntülerin ulaşması dışında yapımın ne zaman gösterilmeye başlanacağı ve kaç bölüm süreceği gibi sorular belirsizliğini korudu. Haliyle serinin hayranları ve bilimkurgu tutkunları olarak sabırsızlanmaya başlamıştık.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni fragmanla birlikte nihayet dizinin ne zaman gösterilmeye başlayacağı kesinlik kazandı: Aralık 2015. The Expanse adıyla yayınlancak olan yapım şimdiye kadarki bilimkurgu dizileriyle ün salmış Syfy kanalında gösterilecek. Syfy, iddialı bir şekilde tanıtımını yaptığı dizisine oldukça güveniyor olsa gerek, çünkü 2. sezon onayını şimdiden verdi bile. İlk olarak önümüzdeki aralık ayında gösterilmesi planlanan dizinin ilk sezonu toplam 10 bölüm olacak.

Seriyi okumayanlar için dizinin konusundan kısaca bahsedecek olursak: Hikaye günümüzden 200 yıl sonrasında geçiyor. Birçok milletin birlikte yaşadığı bir dönem ve gezegenler arası bir savaş sürmekte. Dedektif Miller ve bir uzay gemisi kaptanı Holden, zengin bir ailenin kayıp kızını bulmak için bir araya gelir ve olayı araştırdıkça insanlık tarihinin en büyük komplolarından biriyle karşı karşıya olduklarını fark ederler.

Senaristliğini Mark Fergus (Iron man) ve Hawk Ostby (Children of Men)’nin yaptığı The Expanse’in son yayınlanan fragmanıysa merakımızı katlamış durumda. Kitap kadar başarılı bir işe imza atılır mı, henüz izlemeden bilemiyoruz tabii. Fakat bu görüntüler bizce oldukça umut vadediyor. Kimileri tarafından “Game of Thrones’un uzayda geçen versiyonu” şeklinde tanımlanan dizi için bizce şimdiden kemerleri bağlayalım!

Bu arada, uzun zamandır beklediğimiz Enginlik Serisi’nin 3. kitabı olan Abaddon’s Gate’in şu an çeviride olduğu ve önümüzdeki aylarda raflardaki yerini alacağı müjdesini de buradan vermiş olalım.