“Güçoburlar:” Despotlar Üzerine Bir Yıldızlar Geçidi Öykü Derlemesi

guc-oburlar-ust

Bu kitap çok konuşulacak!

Yekta Kopan, Hakan Bıçakcı, Mehmet Berk Yaltırık, Sevin Okyay, Mine Söğüt, Nermin Yıldırım, Hakan Günday, Samet Kalkan, Tuna Kiremitçi, Tayfun Pirselimoğlu, Aslı Tohumcu, Neslihan Önderoğlu, Sabri Gürses, Doğu Yücel, Cem Akaş… 15 usta isimin toplandığı ve Doğan Kitap etiketiyle bizlerle buluşan  Güçoburlar, ilk olarak İstanbul Kitap Fuarı‘nda satışa çıktı.

Ülkemizde fantazya alanında ve bilimkurgu sinemasındaki en önemli isimlerden sayılan  Kutlukhan Kutlu ve hem çocuk, hem de Türk edebiyatımızın sevilen ismi ve bu yılki Gio Ödülü adayı Aslı Tohumcu gibi iki yetkin ismin derlediği bu kitapta, despotluğun demir çekicini ellerimize indirecek tam 15 öykü mevcut. Bakın kitabın tanıtım metni bizlere neler diyor:

guc-oburlarGüçoburlar…

Tahakküm arzusunun, despotluğun ve diktatörlüğün farklı çehreleri…

“… kitleleri kendi suretinde biçimlendirmeye, kendi hamuruyla yoğurmaya çalışan kişi, tarih içinde farklı çehrelere sahip olsa da, nihayetinde hep aynı pozu verir. İşte bu kitap, o farklı çehreleri ve benzer hasletleri, farklı bakış açılarından resmetmeye yönelik bir çalışmanın ürünü.”

15 farklı usta kalemin, 15 farklı bakış açısıyla yazdığı bu diktatör öyküleri hepimizi değişik biçimlerde sarsacak. Buna hiçbir şüphemiz yok. Özellikle Hakan Bıçakcı, Mine Söğüt ve Hakan Günday‘ın fazlasıyla çarpıcı olan yazım tarzının bu temayla birleşerek okuru koltuğuna mıhlayacağını, iliklerine kadar rahatsız edeceğini düşünüyoruz. Ayrıca, ülkemizin fantastik ve bilimkurgu yazarlarından en sevilen yazar Doğu Yücel‘in öyküsünün adının “Hayatımın Rolü” olduğunu da, kendi sosyal medya hesabı aracılığıyla öğrenmiş bulunuyoruz. Ancak bir yazar daha var ki ona değinmeden geçmek olmaz!

İçimizden biri olan, hem Kayıp Rıhtım takipçisi, hem sitemiz radyo yayıncılarından, hem de bizlere pek çok güvenilir kaynaklarla sağlamlaştırılmış makaleleriyle katkıda bulunan Mehmet Berk Yaltırık‘a tebriklerimizi sunarız. Kendisiyle ne kadar gurur duysak azdır. Daha önce Anadolu Korku Öyküleri 2 derlemesinde kendine yer bulmuş arkadaşımızı, şimdi böyle büyük isimlerle görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz.

Eserin künye bilgilerinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz. Tekrar edelim, kitap olarak dün başlayan ve şu anda sürmekte olan İstanbul Kitap Fuarı’nda satışa çıktı.