“Örümcek Ağındaki Kız” Raflarda!

milenyum 4 ust

Ejderha Dövmeli Kız serisinin dördüncü cildi Örümcek Ağındaki Kız raflardaki yerini aldı.

Tüm dünyada seksen milyon satış rakamına ulaşan Milenyum Serisi, bilindiği üzere yazarı Stieg Larsson’un 2004’te kalp krizi sonucu ölümünden sonra yarım kalmıştı. Geçtiğimiz yıllardaysa yazar David Lagercrantz’ın, ejderha dövmeli kız Lisbeth Salander’ın gerilim ve gizem dolu hikayesini devam ettireceği açıklanmıştı.

Ülkemizde de Ejderha Dövmeli Kız, Ateşle Oynayan Kız ve Arı Kovanına Çomak Sokan Kız isimleriyle yayınlanan serinin dördüncü cildi Örümcek Ağındaki Kız (The Girl In The Spider’s Web), geçtiğimiz Ağustos ayında tüm dünyada İngilizce olarak yayınlanmasından sonra nihayet Türk okurlarla da buluştu.

Pegasus Yayınları etiketiyle bugün raflardaki yerini alan kitabın tanıtım yazısı ise şu şekilde;

orumcek agindaki kizHalkı gözetleyenler, en sonunda halk tarafından gözetlenirler.

Lisbeth Salander, Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi NSA’in ağını hacklemiş ve çok önemli bazı bilgiler edinmiştir. Ejderha dövmeli kızın adaletsizliğe karşı duyduğu öfke hiç sönmeyecek bir alev gibidir, özellikle de o ateşi daha da harlayacak birtakım devlet sırlarını ele geçirdikten sonra.

Mikael Blomkvist, gecenin bir yarısı yapay zekâ konusunda uzman Profesör Balder’den gizemli bir telefon alır. Millennium’u içine düştüğü zor durumdan kurtaracak bir haberin kokusunu alan Mikael, profesörle görüşmeye gittiğinde örümceklerle dolu bir ağın içine düştüğünü fark eder. Ve işte böylece yıllar sonra Lisbeth’le yolları yeniden kesişir.

Korumak için öldürmeye hazır biri…
Gerçeklerin birbirine dolandığı bir ağ…
Ve avının peşini asla bırakmayacak bir örümcek.

Millennium serisi dördüncü kitabıyla bomba gibi geliyor. Örümcek ağına düşmeye hazır olun!

Çevirisini Ali Arda’nın, editörlüğünü ise Dilara Anıl Özgen’in üstlendiği kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.