Legend of Zelda’nın Link’ine Dişi Bir Alternatif Geliyor: “Linkle”

linkle ust

Nintendo doğruladı. Hyrule Warriors Legends’a dişi Link karakteri Linkle ekleniyor.

Nintendo’nun daha önce Wii U için çıkardığı Hyrule Warriors’ın 3DS için hazırlanan versiyonu olan Hyrule Warriors Legend, bir Dynasty Warriors uyarlaması. Yani bir general olup birçok düşmanla mücadele ettiğimiz bir hack’n slash.

Dynasty Warriors’ın Legend of Zelda ile birleştirildiği Hyrule Warriors uzun zamandır tartışılan bir konu hakkında da ilk adım atmış oldu. Hatırlarsanız, daha önce geçen yılki E3’te gösterilen yeni Legend of Zelda oyunundaki Link’in kadınsı duruşunun hayranları rahatsız ettiğinden bahsetmiştik.

Bunun ardındansa Polygon gibi büyük sitelerde Link’in yeni oyunlarda kadın olup olamayacağı tartışılmıştı. Biz de bunları sizlere aktarmıştık. Ancak şimdi Nintendo bu uzun soluklu tartışmaya bir nokta koyuyor ve Link’i aynı oyun içinde klasik haliyle tutarak Linkle adlı dişi karakteri hayatımıza sokuyor.

Linkle, Link’in meşhur dönerek kılıç savurma hareketini döner tekme olarak miras alıyor. Ayrıca kuşandığı çift Tatar yayı (crossbow) sayesinde Link’in doğrudan kadın bir kopyası olmak yerine, farklı oynanış mekaniklerine sahip yeni bir karakter olarak çıkıyor karşımıza.

Şahsen kendisini çok sevdim. Nintendo’nun resmi açıklamasını ve karaktere dair görselleri hemen aşağıda bulabilirsiniz. Onun da seçilebilir bir karakter olduğu bir Legend of Zelda oyunu görmeyi isterim doğrusu.

İşte karşınızda Linkle!