Batman Yeni 52’de Sıra Dördüncü Ciltte

batman-gizli-sehir-ust

JBC Yayıncılık, bizleri Batman’in Yeni 52 serisiyle kavuşturmaya tüm hızıyla devam ediyor. Yıl Sıfır’a giriş yaptığımız dördüncü cilt Gizli Şehir de sonunda bizlerle…

Scott Snyder ve Greg Capullo yine iş başında. Baykuşlar Divanı hikaye örüntüsüyle bizleri heyecanlandıran, Ailenin Ölümü’yle ise derinden sarsan ikili şimdi de Kara Şövalye’nin kökenine inmeye davet ediyor okurlarını.

Batman’in eski hikâyelerini yok sayıp kahramanımıza yeni bir geçmiş yazmak amacıyla başlanan Yıl Sıfır, öncüllerinin aksine sadece birkaç sayıyla sınırlı kalmayıp bir sene boyunca süren bir seri. Gizli Şehir ise onun başlangıç adımını oluşturuyor. İlk cildin arka kapak yazısı şöyle:

batman-gizli-sehirYarasanın Doğuşu

Süper kahramanlar çağı başlamadan önce — Batman masumları korumak ve kötüleri cezalandırmak için kanatlarını açmadan önce — Gotham Şehri’nin başına buyruk oğlu Bruce Wayne yıllarca ortalıkta görünmedi. Ancak bu tam da onun ihtiyacı olan karanlık perdesiydi. Bruce, Gotham’ın sokaklarında, bir sürü farklı kılıkta devriyeye çıkıp yüzü olmayan bir kahraman olarak kariyerine başlıyor.

Scott Snyder, Greg Capullo, Danny Miki ve Rafael Albuquerque’den oluşan çok satan yaratıcı ekip, BATMAN: YIL SIFIR – GİZEMLİ ŞEHİR’de Kara Şövalye’nin kökenine — ve onun Riddler, Red Hood ve daha fazlasıyla olan ilk karşılaşmalarına — dudak uçuklatan yepyeni bir bakış sunuyor.

Çevirisini Cenk Könül’ün, editörlüğünüyse Aslı Dağlı ve Bora Öngüer’in üstlendiği Batman 4: Yıl Sıfır – Gizli Şehir bu ayın sonunda, 30 Kasım tarihinde bizlerle olacak. Çizgi-romanın ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz.