Goodreads Okur Ödülleri 2015 Açıklandı

goodreads-2015

Goodreads sitesinin her yıl düzenlediği geleneksel okur ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu.

Sanal alemin en popüler kitap sitelerinden biri olan Goodreads’in takipçilerinin oylarıyla belirlediği geleneksel Okur Ödülleri’nin 2015 ayağı bugün sonuçlandı. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz ay içerisinde adayları sizlere tanıtmış, tanıdığımız yazarlara ve dilimize çevrilen eserlere dikkat çekmiştik. Şimdi de sonuçlarla karşınızdayız.

Fantastik kurgu alanında bu türün rock yıldızı olarak görülen Neil Gaiman, son hikâye kitabı Trigger Warning ile birinciliği kucaklayan isim oldu. Bunu yaparken Brandon Sanderson, Robin Hobb, Peter V. Brett ve Jim Butcher gibi birbirinden başarılı isimleri de geri bıraktı.

Bilimkurgu dalında genç yazar Pierce Brown büyük bir sürprize imza attı ve Altın Oğul adlı kitabıyla Ann Leckie, Cixin Liu, John Scalzi, James S.A. Corey, Paolo Bacigalupi, Neal Stephenson ve Hugh Howey gibi her biri ödüllü, her biri başarı abidesi olan ustalarını geçmeyi başardı. Kızıl Yükseliş serisinin ikinci cildi olan Altın Oğul’un geçtiğimiz haftalarda Pegasus Yayınları tarafından yayınlandığını da hatırlatalım.

Polisiye alanında İthaki Yayınları tarafından dilimize kazandırılan, pek çok övgü toplayan, hatta sinemaya uyarlanma yolunda giden Trendeki Kız’ın (Paula Hawkins) birinci olduğunu görüyoruz. Üstelik Stephen King ve Tess Gerritsen gibi iki dev ismin önünde…

Genç & Yetişkin kategorisine geçtiğimizdeyse bu kez DEX Kitap vasıtasıyla tanıştığımız biri isimle, Sarah J. Maas’la ve Cam Şato serisinin dördüncü kitabı Queen Of Shadows (Gölgeler Kraliçesi) ile karşılaşıyoruz. Brandon Sanderson ve Naomi Novik ise boynu bükük ayrılanlardan.

Çizgi roman dalının birincisi Kayıp Rıhtım ahalisi olarak gönlümüzün de birinciliğini taşıyan Saga’ya gidiyor ve bizden kocaman bir “Yuppi!” kapıyor. Sahi, üçüncü cilt nerelerde kaldı sevgili Marmara Çizgi? Bizi çok bekletmeyeceğinizi umuyoruz.

Son olarak, En İyi Çıkış Yapan Yeni Yazar Ödülü kategorisinde geçtiğimiz günlerde Pegasus Yayınları tarafından bizlerle buluşturulan Kızıl Kraliçe’nin sahibi Victoria Aveyard’ı görüyor ve bu esere olan merak kat sayımızı bir kerte arttırıyoruz.

Listenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Dikkat ettiniz mi? İlgi alanımıza giren kategorilerde kazanan isimlerin hemen hemen hepsi yayınevlerimiz tarafından basılmış! Eskiden ödül listelerine iç geçirerek bakarken, artık kendilerine en yakın kitapçıdan ulaşabiliyoruz. Bundan daha güzel ne olabilir, söyleyin bana.

Darısı Türk yazarların nice ödülleri kucakladığını göreceğimiz günlere…