Civil War 2’ye Dair İlk Detaylar

civil-war-2-marvel-ust

Marvel Comics editör ve çizerlerinin düzenlediği yıllık toplantıda Civil War 2’nin konusuna dair ilk detaylar belirlendi.

G. Willow Wilson (Ms. Marvel), Dan Slott (Amazing Spider-Man), Brian Michael Bendis (Jessica Jones) gibi yazarların yanı sıra çizgi roman senaristliğine Black Panther ile adım atmaya hazırlanan Ta-Nehisi Coates’un katıldığı toplantı yayınevinin genel editörü Axel Alonso önderliğinde gerçekleştirildi.

Toplantının ana konusu bir süredir ortalıklarda söylentisi dolanan Civil War 2’ydi. Brian Michael Bendis ve Axel Alonso’nun yaptığı açıklamalara bakılırsa yeni iç savaş, ilk Civil War’un devamı niteliğinde olacak. Serinin özeti ise şöyle:

Gizemli ve yeni bir Marvel karakteri tüm dünyanın dikkatini üstüne çekecek. Gelecekte yaşanacak olayların sonuçlarını çok yüksek bir isabetlilikle hesaplama gücü olan biri. Bu tahmin gücü, Marvel kahramanlarını onu en iyi nasıl kullanacakları konusunda ikiye bölecek. Captain Marvel gelecekte işlenecek suçları erkenden saptama ve gerçekleşmeden önce saldırma fikrini savunurken Iron Man ise işlenmemiş bir suçun cezalandırılamayacağını savunanların tarafında yer alacak.

Yani sizin anlayacağınız bu kez de Captain Marvel ile Iron Man kapışmasına konuk olacağız. Anlaşılan Tony Stark öyle ya da böyle hep karşı tarafta olmayı başarıyor. Adında “Captain” bulunan kahramanlarla bir alıp veremediği de olabilir tabii, bilemiyorum.

Öte yandan Civil War 2 “yine” Marvel evreninin büyük karakterlerinden birinin ölümüne tanıklık edecek. Hatta onu kimin öldüreceği bile belli. Ama biz bilmiyoruz tabii.

Şahsi görüşüm Civil War 2’nin ilk bakış itibarıyla öncüsünü biraz “fazla” benimsemiş gibi göründüğü… Bir tarafta Iron Man, öteki tarafta bir Captain; yine ölecek olan bir kahraman… Ve muhtemelen bir süre sonra da hayata döndürürler kendisini.

Yine de peşin hükümlü olmamak gerek elbette. Özellikle de bu toplantılardan daha önce Civil War, Age Of Ultron ve Winter Soldier çizgi romanlarının çıktığı düşünüldüğünde…

Civil War 2’nin ilk sayısı bu yılın ilerleyen aylarında bizlerle olacak.

civil-war-2-marvel