China Miéville’in Yeni Kitabı “This Cencus Taker” Çıktı

this-census-taker-ust

Tuhaf kurgu türünün en önde gelen yazarlarından China Miéville’in merakla beklenen yeni romanı This Cencus Taker yurtdışında satışa çıktı.

Hatırlayacağınız üzere geçen yılın ortalarında China Miéville’in iki yeni kitap üzerinde çalıştığı müjdesini sizlere vermiştik. İşte onlardan ilki, This Cencus Taker (Şu Nüfus Memuru) bu hafta itibariyle yurtdışındaki okurlarla buluştu. Peki neydi bu romanın konusu? Gelin hep beraber hatırlayalım:

this-census-takerOldukça travmatik bir olaya şahit olduktan sonra, bir çocuk bir tepenin üstünde yer alan ücra bir evde giderek dengesizleşen ebeveynleriyle tek başına kalır.

Bir yabancı kapılarını çaldığında, çocuk tecrit günlerinin nihayet sona erebileceğini hisseder. İyi ama titizlikle tuttuğu notları taşıyan bu adam hangi otoriteyi temsil etmektedir? Sorularının arkasındaki niyet nedir? Bir dost mu? Düşman mı? Yoksa bambaşka bir şey mi?

Yayınlanmasının üzerinden sadece birkaç gün geçmesine rağmen kitap gerek Goodreads’de gerekse de diğer kitapkurdu sitelerinde oldukça olumlu yorumlar alıyor. Hatta yıldızlar havada uçuşuyor desek yeridir. Romanın en çok övülen kısımları tekinsizliği, çocuğun ailesinin tuhaflığı ve beklenmedik sonu.

200 sayfalık bir novella olan This Cencus Taker’ı en kısa sürede dilimizde görme ümidiyle.