Daredevil Cilt 5 “İmgelem” Raflarda

daredevil ustt

Netflix’te yayınlanan dizisiyle de tekrar ilgi odağı haline gelen Daredevil’in özellikle çizimleriyle ünlü, şiir tadındaki hikayesi İmgelem raflardaki yerini aldı.

Hell’s Kitchen’ın korkusuz kahramanı Daredevil’in maceraları dilimize kazandırılmaya devam ediyor. Brian Michael Bendis ve Alex Maleev’in çizgi roman dünyasının en önemli ödülü olan Eisner’ı kazanmalarını sağlayan bu başarılı serinin ilk dört cildi geçtiğimiz yıl Arkabahçe Yayıncılık tarafından yayınlanmıştı bildiğiniz gibi.

Şimdi sıra beşinci cilt olan İmgelem’de. Daredevil’den ziyade New Avengers’tan Echo olarak bilinen Maya Lopez’in hikayesine odaklanacağımız bu cilt özellikle David Mack imzalı muhteşem çizimleri ile dikkat çekiyor. Yayınevi tarafından özenlikli bir çalışma sonucu yayına hazır hale getirilen bu çok özel çizgi roman, hikaye olarak da seriden bağımsız olarak okunabilir nitelikte.

Cildin tanıtım yazısı şu şekilde:

daredevilDokuz yaşındayken babam ölüyor. El izi yüzümde kalıyor. Eliyle gölgede yaptığı hayvanlar da zihnimde. Yerdeki içi boş anahatları bir yankı. Benim gibi içi boş…”

Daha ziyade New Avengers’tan Echo olarak bilinen Maya Lopez, çaresizce kendini bulmaya çalışıyor ve bu arayışında yoluna kimsenin çıkmasına izin vermeyecek. Ne onu büyüten ve manipüle eden Kingpin, ne kalbini kıran Daredevil, ne de arayışına yardım etmesi için gönderilen Wolverine…

Aşırı yetenekli ve kendine özgü David Mack tarafından yorumlanan bir kahramanın doğuşuna tanıklık edin!

Çevirisini Burç Üner’in, yayın koordinatörlüğünü ise Ahmet Kocaoğlu’nun üstlendiği çizgi romanın kaligrafisini Necmi Yalçın gerçekleştirmiş.  Toplam 120 sayfalık eser Arkabahçe Yayıncılık etiketiyle raflardaki yerini aldı.