Masallar Cilt 5, Kötü Mevsimler Çıktı!

masallar-5-ust

On dört Eisner Ödüllü, güzide çizgi roman serisi Masallar’ın beşinci cildi Kötü Mevsimler raflardaki yerini aldı.

Masallar (Fables) serisinin uzun zamandır beklenen beşinci cildi sonunda Arkabahçe Yayıncılık tarafından beğenilerimize sunuldu.

Klasik masal kahramanlarını günümüz dünyasına uyarlayan ilk modern eser olma özelliğini taşıyan Masallar, aynı zamanda Once Upon A Time ve Grimm gibi dizilere de ilham kaynağı olmuştur. Büyük Kötü Kurt’un asayişten, Pamuk Prenses’in ise otoriteden sorumlu olduğu çizgi dizi daha sonra Wolf Among Us adlı ünlü oyuna da uyarlanmıştı.

Beşinci cilt Kötü Mevsimler’in arka kapak yazısı şöyle:

masallar-5

Rüzgara Yazılı

Masalkent Muharebesi’nin kazanılmasından ve New York’un olup bitenlerden bihaber olmasından istifade eden Kahramanlar, düşünmeye ve her şeyi yeniden inşa etmeye vakit bulurlar. Düşman ajanının sorgulanması ve Pamuk Prenses’in yaklaşan doğumuyla ilgili fikir yürütmekten kalan zamanlar haricinde tabii ki.

Doğacak çocukların babası Bigby eski bir dostunu ziyarete gider; daha eski ve çok daha büyük bir savaştan kalma bir yadigar. Masalkent Belediye Başkanı içinse uyanıp sivil idarenin acı gerçeklerini -ve çelişen taleplerini- görme zamanı gelmiştir. Pamuk’a gelince uzun ve sancılı bir doğum onu beklemektedir; birlikte hem sevindirip hem de yürek burkacak nice sürprizler.

Arkabahçe Yayıncılık bu ciltle birlikte maceranın iyice ivme kazandığını müjdeliyor bizlere. Ancak serinin istenilen ilgiyi görememesinden dolayı üzgün olduklarını belirtmeden de duramıyorlar. Ama korkmayın… altıncı cilt şimdiden baskıya hazır!

Bu güzel seriyi görmezden gelmemeniz dileğiyle…