Ejderha Mızrağı ve Unutulmuş Diyarlar Kitapları Tekrar Basılıyor!

dragonlance-forgotten-realms

Uzun zamandır baskısı bulunamayan Ejderha Mızrağı ve Unutulmuş Diyarlar serilerinin kitapları İthaki Yayınları aracılığıyla tekrar raflara dönüyor.

Bir tarafta Tanis, Flint, Tasslehoff, Raistlin, Caramon, Kitiara, Sturm ve diğerleri. Öteki tarafta Drizzt, Zaknafein, Wulfgar, Catti-brie, Bruenor ve Regis… Bize fantastik edebiyatı daha çok sevdiren, Yüzüklerin Efendisi ve Yerdeniz’den sonra düştüğümüz boşluktan kurtaran, gençliğimizin unutulmaz kahramanları…

Dilimize önce Arkabahçe Yayınclık ve Çiğdem Erkal İpek’in yetkin çevirisiyle, daha sonra da Laika Yayıncılık’ın özenli çalışmalarıyla kazandırılmıştı her iki seri de. Ancak yıllardır ikisinin de baskılarına ulaşılamıyor, yeni nesil Mızrak Kahramanlarının ve Mithtil Salonu Yoldaşlarının maceralarından yoksun kalmıştı. Bugüne dek… Çünkü İthaki Yayınları ve Frpnet işbirliğiyle geri dönüyorlar!

Kitaplar Nisan 2016 tarihi itibariyle raflardaki yerini kronolojik olarak almaya başlayacak. Ejderha Mızrağı’nın ilk üç kitabı olan Güz Alacakaranlığın Ejderhaları, Kış Gecesi Ejderhaları ve İlkbahar Şafağı Ejderhaları o ay içerisinde raflardaki yerini alacak. Aynı şekilde, Unutulmuş Diyarlar’ın ilk üçlemesi Anayurt, Sürgün ve Göç de yine aynı ay satışa çıkmış olacak. Kitapların yayın programı 2017’ye kadar belli.

Serilerin editörü, Frpnet’in Genel Yayın Yönetmeni Kayra Keri Küpçü olacak ve İthaki Yayınları Kurgu Editörü Alican Saygı Ortanca’yla birlikte çalışacaklar. Hatta ikisi birlikte kamera karşına geçip merak edilenleri sizler için yanıtladı. Söz konusu videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Hem İthaki Yayınları’nı hem de Kayra Keri Küpçü’yü tüm fantastik edebiyat okurları adına tebrik ediyor, eski yoldaşlarımızın maceralarını tekrar okumayı sabırsızlıkla bekliyoruz.