Injustice İkinci Yıl – Cilt 2 | Mini İnceleme

injustice-tanrilar-aramizda-ikinci-yil-cilt-2-ust

Not: Sadece serinin önceki ciltlerini okumayanlar için spoiler içermektedir.

Birer birer düşmeye devam ediyor kahramanlar ve ölümleri hep dostlarının ellerinden. Yıkım, hiç olmadığı kadar dünyamızda ve bunu bize getirenler bizzat koruyucularımız. Superman’in azabı gazabına dönüşeli artık iki yıl oldu. Biz de bu yepyeni ciltte o ikinci yılın ikinci yarısındayız.

Superman tanrılaşma sürecinde akıl durduracak gelişmelere imza atarken, Clark’ın o naif yanını da iyiden iyiye yitirişine şahit oluyoruz. Yeri gelecek, inanılmaz ama, sivil halkın resmen canlı kalkan olmasını isteyecek. Yeri gelecek, korkularla beslenecek. Daha da acı verici olanı artık sağ kolu hepten Sinestro oldu ve Hal Jordan da ellerimizden kayıp gitmeye başlayanlar arasında.

injustice

Bu ciltte Green Lantern Corps. çok büyük bir öneme sahip, tıpkı Sinestro Corps gibi. Ama bu cildin asıl olayı Hal Jordan ve diğer dünyalı Lantern’lar. Kyle Rayner’ın hâlâ kafası allak bullak. Artık galaktik boyutlara sıçramak için rampaya çıkmış bu savaşta gitgellerle meşgul. Guy Gardner ise (ilginç biçimde) bütünleştirici rol oynamak için tüm egosundan vazgeçmiş durumda. Aklı başında düşünebilen belki de tek dünyalı Lantern olarak karşımızda Guy var. Guy bir zamanlar Hal Jordan’dan iyi olduğunu söylerken bu defa onun en iyi Lantern olduğunu açıkça ifade ederek gözlerini açmaya çalışıyor. Gözlerinin açılması için uğraşılan Hal Jordan ise eski ustasının değiştiğine ve yeniden iyiliğe adım attığına inanmak istiyor.

Guy Gardner’ın egosundan vazgeçtiğini söyledik, ama bu ciltteki rolü bu kadarla da kalmıyor aslında. Superman’le arasında geçen şu diyalog bu cildi özetleyen cinsten:

Superman: Düşmanımın düşmanı…

Guy Gardner: Bazen daha kötü bir düşmandır.

Sinestro artık Injustice ciltlerinde köklü değişimin habericisi olarak karşımızda. Hal Jordan’ın ve diğerlerinin ona karşı giderek artan güveni ve Superman’in onu adeta sağ kolu yapmasının arkasında bir şey var mı? Yoksa gerçekten böylesine büyük güçte bir kötü karakter eski Green Lantern günlerindeki adama geri dönebilir mi?

injustice-tanrilar-aramizda-ikinci-yil-cilt-2Batman cephesinde ise hem üzücü, hem de sevindirici şeyler söz konusu. İyi haber, Batman’i yeniden sahalarda görebileceğiz. Kötü haber, bu cildin sonu yüzde bir tebessüm bırakan cinsten olsa da tiranlığı yıkabilmek için daha gidilecek çok yol var. Ancak Batman’in topladığı kahramanlar hiç olmadıkları kadar birbirlerine bağlanmış durumda. Yılmak onların lügatında yer alan bir kelime değil ve hiçbir zaman da olmadı.

Injustice İkinci Yıl- Cilt 2 bize bir türlü rahatlama hissini vermeyen yeni bir cilt. Tıpkı kendinden öncekiler gibi. Yeni ve acı kayıplar bizimle. James Gordon’ın bir önceki ciltte kanser olduğunu öğrenmiştik hatırlarsanız ve insanları süperlere dönüştüren o haplar kanserini hızla daha kötüye götürüyor. Barbara Gordon bir yandan Oracle olarak iyi bir liderlik örneği sergilerken, geri planda babası için haklı ve kocaman endişelere sahip. Ama öte yandan Harley Quinn’in iyiden iyiye Batman ekibinin bir parçası oluşu, Black Cannary ile aralarında oluşan tuhaf dostluk ve ailenin yeni üyesi gibi şeyler söz konusu. Ancak gidişat böyle olursa bu tiranlık dünyayla sınırlı kalmayacak gibi. Eğer durum bu raddeye varırsa Superman’e kim dur diyebilir ki? Hele de bu cildin sonlarına doğru büründüğü yepyeni formdan sonra…

O halde bu yazıyı bitirirken buradan sesleniyorum: Neredesin ey Batman? Neredesin ey Kara Şövalyem?