Yabani Dergi Haziranda Raflarda!

yabani dergi ust

Fantastik, bilimkurgu ve korku temalarıyla ön plana çıkan yeni çizgi roman dergisi Yabani, haziran ayında hem basılı hem de dijital olarak raflardaki yerini almaya başlayacak!

Bu yılın başlarında duyurulan ve hazırlık süreci devam eden Yabani Dergi, hazirandan itibaren aylık olarak karşımıza çıkacak. Hem dijital hem de basılı olarak ulaşabileceğimiz 52 sayfalık dergi, çizgi romanı görsel ve yazınsal bir sanat biçimi olarak ele alacak, hikaye anlatımında metafor ve alegoriler kullanmayı tercih eden eserler üretecek.

dede korkut yabani

Türkiye’de oluşmaya başlayan yeni akım çizgi romancılığı ve hikayeciliği biçimlendirmeyi ve yaymayı hedefleyen Yabani Dergi, eskimiş yöntemlere ve popüler söylemlere kulak asmayacak. Herkesin dahil olabileceği, kimsenin sabit köşesinin olmayacağı dünya standartlarında bir dergiciliğin peşinde olduklarını da belirtiyorlar.

Çünkü biliyoruz ki “Biz niye yapamıyoruz?” sorusunun altında yatan asıl neden üretmek isteyen insanlara fırsat verilmemesi.

Yabani, bu fırsatı yaratmaya çabalayan bir dergi, Türkiye’den çıkacak Edgar Allan Poe’yu, Robert E. Howard’ı, Philip K. Dick’i ortaya çıkarmaya çalışan bir dergi.

İsmiyle müsemma, Yabani bir dergi.

Devrim Kunter, A. Gökhan Gültekin, Ömer Tunç, Sibel Bozkurt, Koral İlhan, Bora Öçal, M. Arif Kaymak gibi çizerlerin ve  Galip Dursun, Mehmet Berk Yaltırık, Kadir Özen, Işın Beril Tetik, Demokan Atasoy gibi yazarların bulunduğu yeni çizgi roman dergisi Yabani‘yi, Kayıp Rıhtım ailesi olarak dört gözle bekliyoruz!