Kayıp Rıhtım İnceliyor – “Ayyaş Buda”

kr inceliyor ayyas buda

Kayıp Rıhtım İnceliyor video serimizde sırada bizden bir isim var! Göktuğ Canbaba’nın “Ayyaş Buda“sı, bu haftaki bölümümüzün konuğu.

Ozanın Şarkısı” ve “Tılsım-ı Kudret” gibi fantastik; “Fener Balığının Kayıp Işığı” ve “Valizdeki Kedi” gibi çocuk; “Arayış Ormanı” gibi gençlik edebiyatı türlerinde kalem oynatmış; yakından tanıdığımız bir yazar Göktuğ Canbaba. Bu defa yeraltı hikâyeleriyle bizlerle oluyor.

Tümden geliyor ve güme gidiyordu, tüm OBEB ve OKEK’lerinin toplamı belki de ona evrenin sırlarını açıklayabilirdi ama bunlar benim umurumda değildi.

Hayat, çukur ve tümseklerle dolu bir patika. Dünya, biçimsiz heykeller gibi dikildiğimiz bir yer. Ayyaş Buda, kozmik şakacıya karşı atılan bir kahkaha, mistik bir kılavuz.

Göktuğ Canbaba, bilge ağaçların kollarında huzurlu bir uykuya ya da uçurumun kenarında ayaklarımızı gıdıklayan bir rüzgârla konuşmaya çağırıyor bizi. Bu kitaptaki öyküler, kutsal ve sıradan dünyalar arasında yalın ayak koşma rekoru kırıyor, yeraltında adım atmaya başlayıp gerçeküstü bir yolda ilerliyor.

Ayyaş Buda, sorularla dolu bir hayata karşı icra edilen serseri bir serenat. Cevaplarımız bir yol düşümü uzakta…

Çekimlerini Özgen Berkol Bilimkurgu Kütüphanesi’nde gerçekleştirdiğimiz video incelememizde, Hazal “Fırtınakıran” Çamur bizlere Ayyaş Buda’yı anlatıyor!

Yeni videolarımızdan daha hızlı haberdar olabilmek için Youtube kanalımızı takip etmeyi unutmayın. İyi seyirler!